המועדון המדעי

המועדון המדעי הוא הגשר בין הקהילה העסקית לבין הקהילה המדעית של מכון ויצמן למדע. במועדון חברים ראשי המשק, יזמים, מנהלים, בעלי הון בולטים ומובילי דעת קהל. מועדון אקסקלוסיבי זה תורם להצלחתו המתמשכת של מכון ויצמן למדע על ידי קירוב יחידים, משפחות, קרנות וחברות עסקיות החולקות חזון משותף של קידום המדע לטובת האנושות. החברות במועדון המדעי הינה בעלת ערך רב, ומבטאת תמיכה ישירה במחקר המדעי ובתוצריו המחזקים את מעמדה המדעי -טכנולוגי של מדינת ישראל.

תרומתם של חברי המועדון המדעי מאפשרת את היצירתיות, הסקרנות והתעוזה המדעית של החוקרים והסטודנטים, בדרכם לגילויים חיוניים לחיי כולנו. בין אלה ניתן למנות פריצות דרך שהובילו למציאת תרופות מצילות חיים: לטרשת נפוצה, לסוגים מסוימים של סרטן וכן לפיתוחים מהפכניים נוספים כגון: בדיקת מי שפיר, הפקת אנרגיה חלופית ודלקים נקיים, השבחה גנטית של תוצרת חקלאית, פיתוח מחשוב-זעיר לשימושים ביולוגיים ויותר.

השאיפה למצוינות ולשוויון הזדמנויות, היא המניעה את חברי המועדון לתרום לחשיפת בני נוער אל עולמות המדע והטכנולוגיה. באמצעות מכון דוידסון - הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע, משתתפים עשרות אלפי בני נוער בתכניות מצוינות, בסדנאות לנוער בסיכון, פעילויות מקוונות, מחנות מדע ובפעילויות העשרה נוספות. הפעילויות הייחודיות מעוררות בבני הנוער סקרנות ועניין ומפתחות חשיבה ביקורתית.

להצטרפות אנא מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

CAPTCHA
 

החברות הינה בתשלום ומהווה תרומה ודמי חבר שנתיים

תמיכה במכון ויצמן למדע משמעותה שותפות אמיתית בהצלחת מדעני המכון למען שיפור פני העתיד.

הצטרפות לאגודת הידידים מעניקה היכרות מקרוב עם התגליות פורצות הדרך של המדענים שלנו בתחומי רפואה, ביטחון, איכות סביבה, טכנולוגיה ועוד.

החברים במועדונים ניהנים משפע אירועים, פגישות והזדמנויות חדשות:

  • הזמנות זוגיות לאירועים
  • ביקורי VIP עם משפחה/ חברים במכון ויצמן למדע
  • חשיפה ראשונית לחידושים ותגליות מחזית המחקר המדעי
  • השתתפות במפגשי העשרה בלעדיים בהנחיית החוקרים המובילים במכון ויצמן למדע
  • אפשרות לפרסם הצעות עבודה רלוונטיות באתר הבוגרים של מכון ויצמן למדע

אנשים ואירועים במועדון המדעי

החברים נפגשים במסגרת אירועי המועדון המדעי מידי כחודשיים, עם נציגי הנהלת המכון ומדענים בכירים. במסגרת האירועים נחשפים החברים לחזית המחקר המדעי ולתכנים נוספים מעולמות התרבות, החברה והכלכלה, וכמובן נהנים ממפגש קהילתי עם אנשים כמותם- מנהלים ומנהיגים מובילים משלל דיסיפלינות בארץ.

התארחו והרצו באירועי המועדון: אמנון שעשוע- מייסד מוביליי, אורי לוין- מייסד waze, יורם כהן- לשעבר ראש השב״כ, העיתונאית אילנה דיין, הסופר מאיר שליו, אייל וולדמן- מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, הרמטכ"ל- רב אלוף גדי אייזנקוט, יוסי כהן- ראש המוסד לשעבר, ישי דוידי- יו"ר ומייסד פימי ועוד.

חברי המועדון המדעי זוכים להצצה לחידושים האחרונים במדע, לסיורים במעבדות ולהזדמנות להיפגש עם מדענים מובילים בתחומם. החברות במועדון פותחת גם דלת לאגודות ידידי המכון הבינלאומיות, בהן חברים מנהיגים עסקיים מרחבי העולם שנהנים מרשת גלובלית של קשרים עם מובילי דעת קהל.

אודי ארטל

המועדון המדעי

אודי ארטל הינו מנכ"ל קבוצת קומסק חברה העוסקת באבטחת מידע וסייבר וקיימת למעלה מ 30 שנה, החברה מספקת ייעוץ ושרותים מתקדמים בתחום הסייבר ואבטחת המידע. לחברה שתי חברות בנות בלונדון ובאמסטרדם ופועלת בכל רחבי העולם באופן ישיר ודרך שותפים עסקיים. בנוסף בישראל לקומסק חברת בת להפצת מוצרי אבטחת מידע.

לפני קומסק אודי היה במג'יק תעשיות תוכנה במשך 15 שנה בתפקידי הנהלה בכירים וסיים כנשיא בחברה. אודי בוגר אוניברסיטת ת"א במתמטיקה ומדעי המחשב ומנהל עסקים במסלול מערכות מידת בעבר כיהן אודי כיו"ר פורום המנכ"לים במרכז הישראלי לניהול ופעיל בארגונים שונים כגון אגודת הידידים של אוניברסיטת ת"א, לאגודת הידידים של מכון ויצמן הצטרפתי מתוך עניין רב במדע ומחקר.

אברהם ביגר

המועדון המדעי

בעלים ומנכ"ל ביגר השקעות בע"מ,

אברהם ביגר הינו יו"ר הדירקטוריון של פז חברת הנפט בע"מ בעברו היה מנכ"ל החברה,

יו"ר הדירקטוריון של חברת רקח תעשיות פרמצבטיות בע"מ,

יו"ר הדירקטוריון של פי סי בי טכנולוגיות בע"מ

חבר דירקטוריון סמל"ת MCA בע"מ .

בעברו שימש כיו"ר הדירקטוריון של מכתשים אגן תעשיות בע"מ (כיום אדמה בע"מ)

יו"ר הדירקטוריון של שופרסל בע"מ, חבר דירקטוריון אל על נתיבי אויר לישראל בע"מ

וכחבר דירקטוריון בחברות פרטיות וציבוריות.

אברהם הינו בעל תואר שני במנהל עסקים התמחות במימון מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

אברהם חבר בדירקטוריון הבינלאומי של מכון ויצמן וסגן יו"ר ועדת ביקורת.

ציפי לנדאו

המועדון המדעי

בעלת דוקטורט בתחום החינוך, תואר שני באמנות ממכון פראט בניו יורק ותואר ראשון בתולדות האמנות מאוניברסיטת תל אביב. הייתה קצינת חינוך בצה"ל.
ניהלה את ביה"ס בלפור בתל- אביב. ניהלה את תיכון אלון ברמת גן.

מכהנת כיו"ר הועד המנהל של מוזיאון נחום גוטמן לאמנות. חברת מועצת קרן וולף למצוינות. חברת הנהלה בשנקר וחברה בפורום נשים בינלאומית IWF חברת דירקטוריון במכון דוידסון, מכון ויצמן.

ישראל מקוב

המועדון המדעי

יו"ר סאן פארמה, חברת התרופות הגדולה בהודו והחברה הגנרית הרביעית בגודלה בעולם.

יו"ר ביולייט, חברה אשר מתמקדת בגילוי, פיתוח ומסחור של מוצרים לאבחון וטיפול במחלות עיניים.

יו"ר מיקרומדיק, חברה העוסקת בפיתוח ומסחור מוצרי דיאגנוסטיקה חדשניים לאבחון, גילוי מוקדם ומעקב אחר מחלות סרטן.

יו"ר QuantalX, חברה אשר פיתחה טכנולוגיה ייחודית להדמיה מוחית המאפשרת הערכה פונקציונלית, מדויקת ואובייקטיבית של מצב המוח.

ישראל משקיע פעיל בכמה חברות הזנק בארץ ובחו"ל.

בעבר ישראל כיהן כנשיא ומנכ"ל טבע, יו"ר גיוון אימג'ינג ויו"ר נטפים.

בנוסף, ישראל הינו חבר בוועד המנהל של מכון ויצמן, נשיא עמותת הידידים של מרכז שניידר ויו"ר אגודת הידידים של תיאטרון גשר.

אבי מנדלר

המועדון המדעי

בעלים ויו"ר עץ השקד נדל"ן

עץ השקד היא חברת נדל"ן ישראלית איכותית. כזו שבונה בתים לאנשים כמונו – הישראלים של היום. עץ השקד היא גם החברה היזמית וגם המבצעת. היתרון המובהק בעץ השקד הוא הטיפול מא' ועד ת'.

השנה נבנות אלפי דירות ביזום של עץ השקד, וכן עשרות אלפי מטרים של שטחי מסחר ומשרדים. ניתן לפגוש את הפרויקטים של עץ השקד נדל"ן בכל רחבי הארץ – תל אביב, ירושלים, חיפה, עכו, ראשון לציון, יבנה, בית שמש, טירת הכרמל, ויקנעם.

מאז סיום לימודי ההנדסה האזרחית בטכניון, אבי צבר ניסיון של למעלה מ-30 שנה בתחום הבנייה והנדל''ן בארץ.

בשנת 2007 החליט לצאת לדרכו העצמאית עם החזון המיוחד שלו: מצוינות עסקית, בנייה איכותית, אנושיות והקמת חברה עם גאוות יחידה שבה אנשים ישמחו לקום בבוקר למשרד או לאתר. כמי שהיה מג''ד שריון במילואים, אבי משאיל מעולם הניהול הצבאי את הדברים שמובילים למצוינות: למידה והפקת לקחים, יסודיות, סולידריות ומשפחתיות.

יציאה עם אבי לאתר בבנייה ממחישה בדיוק את הייחודיות ברוח החברה ואת הירידה לפרטים. הוא יזהה מיד היכן עשו עבודה טובה ומה דורש התייחסות מקיפה יותר. בכל שלבי הביצוע יהיה לו ערך מוסף לתת, ולא משנה אם מדובר ביסודות, קונסטרוקציה או גמר.

אבי בחר להצטרף למועדון המדעי בעקבות הערכתו הגדולה לפעילות מכון ויצמן, ורצונו לתת ערך במקום המעודד סקרנות, חדשנות וחתירה למצוינות.

דיתה ברוניצקי

המועדון המדעי

דיתה ברוניצקי, מראשוני נשות העסקים והיזמיות בישראל, כלת פרס ישראל לשנת תשע"ח, הקימה ביחד עם יהודה בעלה, את קבוצת אורמת והובילה את הניהול העסקי של קבוצה גלובלית זו במשך עשרות שנים.

ביחד הפכו בני הזוג את אורמת למובילה בעולם באנרגיה גיאותרמית. זה תוך שהם מיישמים עקרונות ניהול משתפים ומעצימים, נותנים דוגמה אישית, ומגשימים חזון להקים תעשיית יצוא מובילה בישראל, בולטת בחדשנות טכנולוגית, בייחודיות עסקית ובפעולה מתמשכת למען הקהילה.

בולט בפעילות למען הקהילה בית ספר אורט אורמת שבשנת היווסדו, 1970, היה מספר התלמידים בו גדול ממספר העובדים באורמת, ואשר הצמיח בוגרים רבים, אנשי מקצוע, מנהלי ייצור ומהנדסים.

לאחר פרישתה לגימלאות הרחיבה דיתה את הפעילות הציבורית שלה בתחום החינוך וההשכלה הטכנולוגית, כמו גם בניסיונות לקרב ולחבר בין יהודים לערבים בישראל.

יהודה ודיתה תומכים גם בנושאים שונים של פעילות מדעית במכון ויצמן וגם בפעילות של מכון דוידסון.

דני מריאן

המועדון המדעי

מהנדס, יזם ודירקטור. מתמקד בייזום עסקים, יצוג משקיעים וייעוץ לחברות או לפרויקטים משמעותיים, דירקטור בגופים ציבוריים וחברות מובילות.
דני החליט להקדיש חלק גדול מפעילותו היעוצית לתחום הבטיחות המהווה לדעתו נושא עיקרי לטיפול ולשיפור בענף הנדל"ן.
עד לאחרונה ובמשך 11 שנה שימש דני כיו"ר איגוד המהנדסים לבנייה ולתשתיות, איגוד מקצועי המייצג סטטוטורית את כלל המהנדסים האזרחיים בישראל.
בעל נסיון עשיר בייזום בתחום הנדל"ן וניהול חברות נדל"ן יזמיות הפועלות בארץ ובחו"ל.
היה מבעלי חברת "אמריקה ישראל להשקעות" וניהל אותה במשך 13 שנה.
משמש כיו"ר ועדת ההשקעות בחברת "בית וגג" העוסקת בתחום ההתחדשות העירונית.
שימש מעל 6 שנים כמנכ"ל "דניה סיבוס", חברת הקבלנות הגדולה בישראל.
מחלוצי תחום ה – BOT בארץ, ממקימי קבוצת "דרך ארץ" שזכתה בפרויקט כביש חוצה ישראל.

עוד משהו: דני שותף ומשמש כיו"ר במיזם שלאחרונה רשם פטנט לחומר חדשני וירוק בתחום הבידוד האקוסטי והתרמי (atomix) המשווק היום ליזמים וקבלנים.atomix , מלבד היותו פתרון ירוק, יעיל וחדשני לתחום מעבר הקול ההולם והבידוד התרמי בדירות מגורים מגביר את השימוש בארץ בגומי ממוחזר של צמיגים חומר שאין לו שימוש חלופי הולם.

שמשון הראל

המועדון המדעי

בעלים ומנכ"ל אמריקה ישראל להשקעות בע"מ.

שמשון הראל הוא מבעלי חברת אמריקה ישראל להשקעות בע"מ – חברה ליזמות נדל"ן, החברה הוקמה בשנת 1997 והיא פועלת מאז הקמתה בתחומי הנדל"ן הפרטי והעסקי. החברה מקימה שכונות מגורים ומגדלי משרדים באתרים מבוקשים בארץ.

שמשון הינו בעל תואר שלישי במינהל עסקים מאוניברסיטת ארסמוס.

משמש כחבר דירקטוריון בחברת פתאל החזקות בע"מ וקבוצת עמוס לוזון יזמות ואנרגיה בע"מ. כמו כן הינו משמש כיו"ר מועצת המנהלים של חברת לדיקו ליפט.

שמשון הינו יו"ר מועצת המנהלים של מכון ויצמן ויו"ר אגודת הידידים של המכון.

שלמה גרופמן

המועדון המדעי

שלמה גרופמן הוא דמות מרכזית בענפים רבים בקהילת העסקים הישראלית, ומוכר כאחד היזמים הבולטים והחדשניים ביותר.

שלמה גרופמן מכהן כיו"ר קרן פייר (Faire – First American Israeli Real Estate Fund), שהקים יחד עם השגריר לשעבר זלמן שובל. קרן פייר היא קרן השקעות פרטית לנדל"ן שמחזור עסקיה מגיע למיליארדים ₪, הקרן משמשת כקרן יזמית לפיתוח ובינוי נדל"ן בישראל. כמו כן, הוא מכהן גם כיו"ר - שובל גרופמן ניהול נדל"ן בע"מ.

שלמה גרופמן משמש גם כיו"ר של גרופמן החזקות בע"מ (חברת השקעות פרטית) ושל חב' שראל – שירותים ואספקה לרפואה בע"מ (חברת האספקה הרפואית הגדולה ביותר בישראל).

ביולי 2016 שלמה גרופמן אושר על ידי ממשלת קניה וממשלת ישראל לכהן כקונסול כבוד של קניה בישראל.

משנת 1978 עד 1996 כיהן שלמה גרופמן כמנכ"ל ודירקטור בחברת אפריקה ישראל להשקעות בע"מ. בתקופת כהונתו התפתחה "אפריקה ישראל" ונעשתה קונגלומרט בעל נכסים ואינטרסים משמעותיים בפיתוח נדל"ן ובנייה, ביטוח, תעשייה, אנרגיה, מלונאות ותיירות. כשגרופמן עמד בראש "אפריקה ישראל", הוא יזם וניהל השקעות מצליחות מאוד בתחומי הפיתוח למגורים, בנייני המשרדים, הקניונים, פארקי התעשייה והמלונות. אחת מגולות הכותרת של פעילות הנדל"ן המגוונת של "אפריקה ישראל" בתחום המגורים, הייתה פיתוח שכונות חדשות: סביון, גבעת סביון, סביוני אביב, סביוני גן, קריית הסביונים, נווה סביון וסביוני ים. שכונות אלה והמותג 'סביון' היו לשם נרדף לסביבת מגורים מודרנית בסטנדרט גבוה בתחום הנכסים המניבים יזם גרופמן ובנה את קניון אביב ברמת אביב, הפארקים לתעשיות עתירות מדע ליד מכון ויצמן וביקנעם בנייני משרדים ועוד.. שלמה גרופמן שימש גם כיו"ר הדירקטוריון של דניה סיבוס בע"מ - חברת-בת בבעלות מלאה של "אפריקה ישראל" ואחת מחברות הבנייה והתשתית המובילות בישראל.

שלמה גרופמן הקים ופיתח שתיים מרשתות המלונות החשובות בישראל – הולידיי אין והאוורד ג'ונסון. כאות הוקרה על הישגיו יוצאי הדופן בשילוב רשתות אלה בשוק הישראלי, הוא קיבל מספר פרסים מנשיא מדינת ישראל ומשרי התיירות משנת 1992 עד 1996 כיהן כיו"ר הדירקטוריון של מלונות הולידיי אין באירופה, המזרח התיכון ואפריקה (EMEA) וכחבר בדירקטוריון העולמי של Holiday Inn International. משנת 1996 עד 1999 היה חבר בדירקטוריון העולמי של Howard Johnson Hotels & Inns.

לשלמה גרופמן היכרות קרובה עם תחומי הבנקאות והביטוח והינו פעיל בכל תחומי האשראי ומתן אשראי. משנת 1986 עד 1988 הוא היה חבר בהנהלת בנק לאומי לישראל בע"מ (השני בגודלו בישראל) וראש החטיבה לשירותים פיננסיים והשקעות לא בנקאיות, כיהן כיו"ר פיא קרנות נאמנות בע"מ, אופק חברה לניירות ערך בע"מ. משנת 1986 עד 1995 כיהן כיו"ר הדירקטוריון של קבוצת מגדל ביטוח (קבוצת הביטוח הגדולה בישראל) שענקית הביטוח האיטלקית ג'נרלי יחד עם לאומי אחזקות ביטוח בע"מ, הייתה בעלת השליטה בו. במסגרת תפקידו כיו"ר מגדל וגם כחבר הנהלת בנק לאומי לישראל וכראש החטיבה לשירותים פיננסיים והשקעות לא בנקאיות, היה פעיל בשוק ההון וההשקעות. כיהן בעבר כחבר דירקטוריון וכיו"ר ועדת ההשקעות באיילון.

שלמה גרופמן כיהן כיו"ר המרכז הרפואי "מעייני הישועה" ועד לפני חודשים ספורים, כיהן כיו"ר דירקטוריון איילון אחזקות בע"מ, חברת האם של איילון חברה לביטוח.

שלמה גרופמן מעורב בפעילויות התנדבותיות רבות ובפעילויות של ארגונים ללא כוונת רווח. מבין הארגונים, תנועת הרוטרי תופסת את המקום הגדול ביותר בחייו. עוד בצעירותו כיהן כנשיא רוטרי חולון וכ-3 שנים לאחר כניסתו לרוטרי, נבחר לנגיד רוטרי בישראל הצעיר בעולם. לאחר שנת הנגידות, כיהן פעמיים כמדריך בכנס הנגידים הנכנסים העולמי, כיהן כנציג נשיאים עולמיים שונים ברוטרי לוועידות בינלאומיות, יו"ר ועדות בין לאומיות וחבר בהן וממשיך גם היום במתן הרצאות במועדוני רוטרי בישראל ובעולם. הוא גם שימש כיו"ר אגודת הידידים של מכון ויצמן. גרופמן היה יו"ר חבר הנאמנים של המרכז הבינתחומי למשפט, פוליטיקה ועסקים בהרצליה, כיהן כ- 20 שנה כיו"ר יובל – האנסמבל הישראלי למוסיקה וחזנות יהודית.

כיום שלמה גרופמן מכהן כחבר דירקטוריון בלשכת המסחר ישראל-אמריקה, סגן יו"ר הדירקטוריון העולמי של מצעד החיים וכשגריר שיבא בארה"ב, חבר דירקטוריון שיבא בניו יורק.

*מר גרופמן כיהן כאחד היו"רים הצעירים בתולדות אגודת ידידי מכון ויצמן, קידם את האגודה, הרחיב אותה במספר החברים, בהכנסות ובתרומות שתרמו חברי האגודה.

הנהיג לראשונה ארוחת ערב חודשית בהשתתפות מרצה בענייני אקטואליה וכלכלה ומרצה צעיר ממכון ויצמן שנתן סקירה על פעילותו.

חברי אגודת הידידים היו מעורבים ופעילים במוסדות המכון ומר גרופמן עצמו היה חבר בדירקטוריון מכון ויצמן, בוועד הפועל שלו וגם היום הוא חבר אמריטוס בדירקטוריון המכון.

הקשר עם אגודות הידידים בעולם נפתח בזמנו והורחב. על כל פעולותיו, אלו ואחרות, בשנים הרבות בהן כיהן כיו"ר אגודת הידידים של מכון ויצמן, זכה להוקרה. בתעודת ההוקרה, עליה חתום פרופ' חיים הררי, נשיא המכון, נאמר: "בהוקרה על עבודתו הנמרצת בראש אגודת ידידי מכון ויצמן בישראל, שטיפחה וביססה בקרב הציבור הישראלי אהבה לפעילות המכון והבנה לחשיבותה, על שבכוח אישיותו התוססת תרם רבות להעלאת ציבור זה, לראשונה, על המפה העולמית של תומכי המכון הנוטלים על עצמם אחריות אישית לרווחתו, ועל מסירותו הרבה לקידום התשתית המדעית והטכנולוגית של כלכלת ישראל."

ג'רי שנירר

המועדון המדעי

מנכ"ל ובעל מניות באינטר תעשיות פלוס (TA : ININ).

מתמחה בניהול חברות בעולמות האנרגיה – ייזום, קבלנות, הפעלה, שירות ותחזוקה, בישראל ומחוץ לה.
יזם, מקים חוות הרוח ברמת סירין ובגלבוע.

אינטר תעשיות פלוס מתמחה בתשתיות אנרגיה – תחנות כח בגז, שדות פוטו וולטאיים, אגירת אנרגיה בסוללות, פריסת מערך עמדות טעינה מנוהלות.
החברה פעילה במגוון מודלים עיסקיים והתקשרויות כולל ייזום, מימון והקמה.

שנירר, מפקד גדוד תותחנים בעברו, עו"ד, בעל תואר ראשון במשפטים וכלכלה מאוניברסיטת ת"א ותואר שני בהצטיינות במנהל עסקים מהמרכז הבינתחומי.

מיכאלה זיו

המועדון המדעי

עליתי לארץ בשנת 1970. סיימתי תואר ראשון ושני במדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים. במשך קרוב ל-30 שנה הייתי מורה, רכזת ומנחת מורים לאנגלת ברשת אורט, וכן מדריכה בינלאומית להוראת אנגלית נתמכת מחשב כאשר זו פרצה לשוק בשנות ה-90. לאחר פרישה מוקדמת מהוראה, המשכתי כיועצת פדגוגית עצמאית (כתיבת ספרי לימוד והנחיית מורים), לצד פתיחת קריירה שניה אהובה ביותר, כמתרגמת מעברית לאנגלית, בעיקר בתחום מדעי הרוח ומדעי החברה.

בתחום ההתנדבות: כיהנתי כיו"ר אגודת המתרגמים בישראל (2006-2009), תקופה בה הנהגתי קוד אתי, תכנית הכרה ותוכנית חונכות. מאז 2013 אני סגנית וי"ר ומנהלת פדגוגיה בעמותת קרן כגן, המפעילה מרכז למידה בשכונת קטמון, הפועלת למעלה מ-50 שנה.

למה אני חברה במועדון המדעי? אפשר לומר כי בעצם נולדתי לתוך המכון, והמכון חי בתוכי מאז שאני זוכרת. דניאל זיו, אשר על שמו קרוי הבניין הראשון של המכון, היה דודי – בחור מוכשר ויפה תואר, בן טיפוחו של חיים ויצמן, שחייו נקטעו בפתאומיות טרם הספיק להתחיל את לימודי הכימיה באוניברסיטה. כצאצאה של המשפחה המייסדת, המכון תמיד היה ויהיה יקר לליבי ומקור לגאווה אין סוף.

סמי וטובה סגול

המועדון המדעי

Born in Italy to parents who were Holocaust survivors, Tova Sagol immigrated to Israel as a baby. During her service at the IDF, Tova met Sami Sagol, who immigrated to Israel himself from Turkey as a young boy, and they became lifetime partners in their professional and social endeavors

In the 1980s Sami was awarded management responsibility over Keter Plastics - a small Israeli company founded by his father. Under his leadership, the Keter Group became a world leader in the development, production and marketing of home improvement consumer products with an annual turnover reaching the billion-dollar mark. In 2016 the Sagol family sold its majority stake at Keter Group.

Being an artist and educator by nature, Tova set her mark in the Israeli community through her sincere devotion and activities to direct and promote education for those with learning disabilities, support cultural activities and relate to social causes.

Over the years, the Sagol family translated their philanthropic concern into a way of life, generously investing in promoting research, community & education while also fostering coexistence and the periphery. Among their notable undertakings are the scholarship enterprise for high-school and higher education students, including thousands of scholarships for periphery populations; transforming the Nitzan association, under Tova’s leadership as a former Chairperson, into a national organization that addresses learning disabilities; and in the last decade, leading Nitzan Parents, which Tova founded & chairs, to offer an innovative approach to parenting challenges of this community. The couple also supports a key role at the Israeli Opera & its workshops and sits on the board of trustees of a long line of cultural foundations & academic institutions,

Ultimately, Sagol's vision has found its expression in ground-breaking activity aimed at making Israel an international hub for advanced research, setting up the Sagol Neuroscience & Longevity Network, a network of schools & research centers in leading academic and medical institutions throughout Israel, promoting multidisciplinary projects, laboratories and technologies. Among these, the Sagol school of Neuroscience at Tel Aviv University, Joseph Sagol Neuroscience Center & the Sagol Center for Digital health at Sheba Medical Centre, Sagol Institute for Longevity Research at Weizmann Institute, The Sagol Center for Neurobiology & Ethology and Emily Sagol center for creative art therapy at Haifa University, Sagol center for Brain & Mind at the IDC , The Sagol Brain center & the Sagol center for personalized oncology at Sourasky (Tel Aviv) medical center, the Sagol Center for Hyperbaric Medicine & Research at Asaf Harofe Medical Center and the Kahn Sagol Maccabi research and innovation institute.

The Network is now expanding internationally via collaborations and joint projects with Ivy League Institutions such as the Sagol MIT-Weizmann Bridge program and the Sagol Center for Epigenetics of Metabolism and Aging setting a bridge between Monash university,in Sydney and the Sourasky medical center in Tel Aviv.

Sami Sagol is granted with Doctor Philosophiae Honoris Causa from Tel-Aviv University, Weizmann Institute, the Technion, Bar Ilan University and the University of Haifa. He was previously declared as an Honorary Fellow at Bezalel Academy, Shenkar College, the IDC and received the Lifetime achievement award from Israel’s industry association, The Ramniceanu Prize for Economics at TAU, EY entrepreneur of the year award and Globes’ man of the year award for 2016. Internationally, Sami was awarded with the French Legion of Honor medal in Paris for his contribution to the French economy and bestowed by the State of Italy with the honorable knight order (Commendatore dell'Ordine della Stella d'Italia).

אלון קפלן

המועדון המדעי

ד"ר אלון קפלן הוא בוגר האוניברסיטה העברית לתואר ראשון ושני במשפטים וד"ר למשפטים מאוניברסיטת ציריך, הוא חבר לשכות עורכי דין בישראל בפרנקפורט ובייו יורק, וכן הוא הנשיא והמייסד של אגודת הנאמנים "סטפ ישראל".

בנוסף לעבודתו כעורך דין, אלון עוסק בהרצאות באקדמיה ובכנסים בינלאומיים, כיהן כמרצה בנושאי נאמנות במכללה האקדמית למינהל, במרכז הבינתחומי ובפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב בה הרצה קורסים לתואר שני במשפטים.

אלון ערך וכתב ספרים על עשיית עסקים בישראל שהתפרסמו באנגלית ובגרמנית, ספר על דיני נאמנויות בינלאומיות (מהדורה חמישית ושני ספרים על הנאמנות בישראל בשפה האנגלית. ובעברית: "הנאמנות בישראל - הלכה למעשה") .

במסגרת פעילותו כיועץ משפטי, עבודתו של אלון מתרכזת בנושאים של נאמנות בישראל ובעולם, העברה בין-דורית של נכסי משפחה, ייעוץ למשפחות בעלות עסקים, דיני צוואות וירושות ותכנון מס בינלאומי.

אלון חבר במועצת הנאמנים הבינלאומית של מכון וייצמן, חבר מועצת המנהלים שללשכת מסחר ישראל שוויץ וליכטנשטיין, וחבר מועצת הנאמנים של אגודת אימפקט (IMPACT!), המארגנת מלגות לחיילים יוצאי יחידות קרביות.

גדעון המבורגר

המועדון המדעי

נשיא הראל ביטוח ופיננסים

גדעון יליד תל אביב וגר בתל אביב, נשוי, אב לשלושה וסב לשישה. במשך מס' שנים כהן כיושב ראש איגוד חברות הביטוח בישראל.

כיום, גדעון מכהן כחבר מועצת המנהלים והמועצה הבינלאומית של מכון ויצמן למדע, נשיא לשכת המסחר ישראל שוויץ וליכטנשטיין, חבר הנהלה ויו"ר כבוד של וראייטי ישראל, חבר מועצת המנהלים של האופרה הישראלית ושל אוניברסיטת בר אילן, חבר בחבר הנאמנים של מוזיאון תל אביב, חבר מועצת הנאמנים של חברת הביטוח Interasco ביוון וחברת הביטוח Turk Nippon בטורקיה, ויו"ר Harel UK בלונדון.

Subscribe to RSS - המועדון המדעי