Home / Sections / People behind the science / Phd Honoris Causa Recipient: Gerald W. Schwartz He

תואר דוקטור לשם כבוד לג'ראלד שוורץ

english

האנשים שמאחורי המדע

30 אוקטובר, 2017
מקור: 
עמוד הבית

ג'רלד שוורץ הוא יזם חדור בתחושת שליחות לפעול לטובת הציבור ואחד המנהיגים העסקיים החשובים ביותר בקנדה כיום. את פירות הצלחתו הוא חולק על ידי תמיכה בגופים שונים בקנדה ובישראל, לצד אשתו הת'ר רייסמן.

שוורץ נולד בוויניפג שבמניטובה, קנדה, וקיבל תואר ראשון במסחר (1962) ובמשפטים (1966) מאוניברסיטת מניטובה ותואר שני במינהל עסקים מאוניברסיטת הרווארד (1970). הוא החל את הקריירה העסקית שלו בוול סטריט במהלך שנות ה-70 של המאה העשרים. ב-1977 חזר לקנדה וייסד בה את חברת CanWest Global Communications. ב-1983 הקים בטורונטו את תאגיד אונקס (Onex Corporation), קרן הון פרטית, בה הוא מכהן כיו"ר הדירקטוריון, נשיא ומנכ"ל. תחת הנהגתו יוצאת הדופן, הפכה החברה לאחת הגדולות בקנדה, עם כ-150,000 עובדים ברחבי העולם. בשנת 1987 השלימה החברה את ההנפקה הגדולה ביותר בקנדה עד לאותה עת, ומאז ביצעה מאות רכישות ובנתה עשרות עסקים. פעילותה נפרשת במגוון תעשיות ועל-פני שש יבשות. הצלחתה של החברה נבעה, במידה רבה, מדרך הניהול היזמית והשיתופית של שוורץ, אשר הקפיד על סביבה בלתי-היררכית וטיפח רוח צוות, שהשרו נאמנות וקולגיאליות.

ג'רלד והת'ר נישאו ב-1982. הם חולקים מחויבות עמוקה לישראל ולקהילה היהודית בעולם ותמכו ברוחב לב, יחד ולחוד, במטרות נרחבות, כגון חינוך, חינוך מדעי, חדשנות ושאיפה לשלום. שוורץ העניק בנדיבות מזמנו, ממרצו, מניסיונו העסקי ומכספו על-מנת לסייע בבנייה ובשימור הצלחתם של מוסדות כגון אוניברסיטת טורונטו, בית החולים מאונט סיני בטורונטו, קמפוס הקהילה היהודית ומרכז שוורץ/רייסמן בטורונטו ואוניברסיטת פרנסיס חוויאר בנובה סקוטיה. יחד, הקימו בני הזוג את קרן הישג, אשר מעניקה מלגות לימודים ומחייה לחיילים משוחררים שהגיעו לישראל על-מנת להתנדב בצה"ל.

איתנים באמונתם שחינוך מדעי הכרחי להבטחת הישגים מדעיים ותעשייה חזקה, החיוניים לעתידה של מדינת ישראל, העניקו בני הזוג ב-2015 תרומה נכבדה להקמת מרכזי שוורץ/רייסמן לחינוך מדעי, שמטרתם הקניית חינוך מדעי איכותי לדורות הבאים של אזרחי ישראל ומדעניה. מרכזים אלה פותחו על פי המודל של מרכז בתל אביב, שבו תמכו במהלך השנים. בשנת 2016, נטלו על עצמם התחייבות פילנתרופית נוספת והקימו מכון לפיסיקה תיאורטית הקרוי על שמם, אשר מעודד חילופי ידע ומניע תגליות מדעיות בתחום מחקר זה. בנוסף, הם תומכים במחקרו פורץ-הדרך של פרופ' ויקטור מלכה במעבדה לפיסיקה של לייזרים רבי עוצמה על-שם שוורץ/רייסמן שבמחלקה לפיסיקה של מערכות מורכבות במכון ויצמן.

שוורץ מכהן כדירקטור, חבר מועצה או נאמן בארגונים רבים נוספים. הוא זכה במספר פרסים על הישגיו העסקיים ועל פעילותו הפילנתרופית, בהם פרס היזם הבינלאומי מטעם הפקולטה לניהול באוניברסיטת מניטובה (2003); כניסה להיכל התהילה העסקי של קנדה; פרס מפעל חיים מטעם ארנסט אנד יאנג (2005); פרס אונטריו למפעל חיים; מינוי כקצין במסדר קנדה (2006); דוקטורט לשם כבוד מארבע אוניברסיטאות; פרס הורשיו אלג'ר (2016).