Home / Sections / People behind the science / Phd Honoris Causa Recipient: Milvia Perinot He

תואר דוקטור לשם כבוד למילביה פרינו

english

האנשים שמאחורי המדע

30 אוקטובר, 2017
מקור: 
עמוד הבית

מילביה פרינו היא נשיאת הקרן על-שם הנרי קרנטר, אותה ייסדה לזכרו של שותפה האהוב לחיים, שנפטר ב-2008. באמצעות הקרן, נטלה על עצמה בשנים האחרונות מחויבות אדירה לטובת המדע הישראלי ויצרה קשרים הדוקים וחמים עם מכון ויצמן ורבים ממדעניו, המוקירים את תמיכתה בהתקדמותם.

היא נולדה וגדלה באיטליה, שם פגשה את הנרי חנוך קרנטר ב-1961, בעת שעבד בחברה מקומית שאת בסיס לקוחותיה פעל להרחיב ברחבי אירופה. קרנטר עצמו נולד בגרמניה שלפני מלחמת העולם השנייה, ברח עם משפחתו ליוגוסלביה מאימת הנאצים ומשם – לפלשתינה. ב-1948, צעיר מגיל גיוס, קרנטר זייף את גילו על מנת להצטרף ללחימה על עצמאות ישראל. לאחר קום המדינה הוא התגורר בתל אביב עד 1956, כאשר נענה לבקשת הוריו והצטרף אליהם בטריאסטה.

במשך עשרות השנים שחלפו מאז, נותר על כנו הקשר העמוק של קרנטר לישראל והוא השתוקק לשוב לכאן יום אחד. פרינו, שליוותה אותו במסעותיו ברחבי העולם ותמכה בעבודתו, הכירה מקרוב את אהבתו ואת זיקתו למדינה שבה בילה את נעוריו ושאותה סייע להקים. רצונו מאז ומעולם היה "לעשות משהו למען ישראל". הוא נפטר לאחר מאבק בסרטן הריאות, ופרינו החליטה למלא את המשאלה שנותרה בלתי ממומשת.

מאז, היא פועלת למען מטרה זו. לצורך כך, יזמה את הקמת קרן הנרי חנוך קרנטר בלוגנו, שווייץ, שם התגוררו בני הזוג. הקרן תומכת במחקר מדעי ובהוראה בתחומי הרפואה האנושית, הכימיה והפיזיקה כדי לקדם תחומים אלה על מנת לשפר את חיי האדם ואת בריאותו. הקרן שמה דגש מיוחד על תמיכה במוסדות ובמתקנים בישראל בתחומים אלה, תוך התמקדות במכון ויצמן למדע.

פרינו ביקרה במכון ויצמן לראשונה ב-2012, והיא חזרה מאז פעמים רבות, תוך שהיא רוכשת ידידים רבים בקרב קהילת המכון. באותה שנה, הקימה הקרן בקמפוס את מכון הנרי קרנטר לדימות ביו-רפואי וגנומיקה, אשר תומך במחקר המשלב טכניקות מתקדמות בגנומיקה ובדימות ביו-רפואי לטובת שיפור רמת האפיון והפירוט של תהליכים סרטניים ואחרים בגוף, לקראת השגת תמונה עקבית של יכולת הסרטן לתפקד, לגדול, להתחמק מטיפול ולהגיב אליו.

נוסף על כך, תמכה קרן קרנטר גם במרכז הבין-תחומי לחקר סרטן על-שם מורוס (MICC). באמצעות שני הגופים הללו, יש לקרן השפעה מכרעת על יכולתו של מכון ויצמן להבטיח לחוקריו גישה לטכנולוגיות הדמיה פורצות-דרך וכלים חדשניים לחקירת הבסיס הביולוגי של המחלה.