עוגיות תמרים ואגוזים - סבתא של אלעד

 

חומרים:

לבצק:

½ קילו קמח

200 גרם חמאה (או מחמאה) רכה

¼  כוס שמן

2-3 חבילות סוכר וניל

¼  כוס מים פושרים

½  חבילת אבקת אפיה

למילוי:

חבילת ממרח תמרים

כ-150 גרם אגוזים טחונים

קינמון

מעל : אבקת סוכר (אפשר לטחון סוכר עם מטחנת קפה).

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני.

מערבבים את חומרי הבצק יחד, לשים עד שמתקבל בצק גמיש. מכניסים למקרר לכ-20 דקות.

מחלקים את הבצק ל-3-4 גושים. מרדדים כל גוש בנפרד, מורחים עליו ממרח תמרים ומפזרים את האגוזים והקינמון מעל. מגלגלים לרולדה (גלילה), וחותכים לפרוסות.

שמים בתנור לכ-25 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב בהיר. מפזרים אבקת סוכר מעל. לאחר שמתקרר, מאכסנים בקופסא סגורה.