Home / Sections / People behind the science / Celebrating Excellence He

חגיגה של מצוינות

מכון ויצמן מעניק את תוארי הכבוד לשנת 2018

english

האנשים שמאחורי המדע

29 אוקטובר, 2018
מקור: 
Weizmann homepage
PhD honoris causa recipients

PhD honoris causa recipients

ב-5 בנובמבר יעניק מכון ויצמן למדע בטקס רב רושם תוארי דוקטור של כבוד לשישה אנשים יוצאי דופן. הטקס יתקיים במסגרת האסיפה הכללית השנתית ה-70 של המועצה הבינלאומית.

מקבלי התואר הם, לפי סדר אלפביתי:

עידו דיסנצ'יק שילב קריירה מצליחה בעיתונות ובעסקים עם שירות ציבורי ומחויבות לחברה הישראלית. לאחרונה, שימש כיושב ראש מועצת המנהלים של מכון ויצמן. דיסנצ'יק כיהן בעבר כעורך הראשי של "מעריב" ואף ייסד את פורטל העסקים והכלכלה "אנליסט אונליין". הוא אחד המייסדים של מכון דוידסון לחינוך מדעי.

ד"ר פביולה ג'יאנוטי היא פיסיקאית חלקיקים בעלת שם המכהנת בימים אלה כמנכ"לית CERN (הארגון האירופי למחקר גרעיני) הכולל את מעבדת פיסיקת החלקיקים הגדולה בעולם. ד"ר ג'יאנוטי היא האישה הראשונה בתפקיד המנכ"ל, ובעבר אף עמדה בראש פרויקט ATLAS ב-CERN וייצגה את קהילת המדענים העולמית בהכרזה על גילוי בוזון היגס ב-2012.

אלן מרלו היא מעמודי התווך החזקים והיציבים ביותר של מכון ויצמן. אחרי שפרשה מקריירה מצליחה בשיווק ותקשורת ארגונית, היא הפכה לפעילה נמרצת למען המכון. היא עוסקת בגיוס תרומות למחקר בתאי גזע ולקידום נשים במדע, בין השאר, ובקידום יוזמות הקשורות למדינת ישראל ולקהילה היהודית. מרלו כיהנה בתפקידי הנהגה רבים באגודת הידידים האמריקאית של מכון ויצמן ובמועצת המנהלים והמועצה הבינלאומית שלו, וכעת היא עומדת בראש אגודת הידידים האמריקאית.

חתן פרס נובל סר פול נרס הוא גנטיקאי וביולוג של התא, שלממצאי מחקרו על גדילת תאים וחלוקתם יש השלכות עצומות על חקר הסרטן ומחלות אחרות. הוא גילה את הגן cdc2, שלו תפקיד מרכזי בתהליכי מחזור התא. בעבר היה נשיא אוניברסיטת רוקפלר בניו יורק, כיהן כנשיא החברה המלכותית בין 2010 ל-2015 וכעת הוא מנהל מכון פרנסיס קריק בלונדון. סר פול הוא תומך פעיל ונלהב בקידום הקשרים שבין בריטניה וישראל.

אריק שטוּפ, יו"ר אגודת הידידים של מכון ויצמן בשווייץ, הוא עורך דין פיננסי מוביל. הוא יועץ לממשלות ולגופים פיננסיים בארה"ב ובאירופה ומכהן כסגן יו"ר הדירקטוריון של Goldman Sachs Bank AG בציריך וכחבר דירקטוריון בקונצרנים תעשייתיים ופיננסיים נוספים. שטופ הוא ידיד אמת של מכון ויצמן והצליח להגדיל משמעותית את המודעות והתמיכה בשווייץ לפעילות המדעית של המכון. הוא חבר במועצת המנהלים של מכון ויצמן.

פרופ' מארק ואן מונטגיו הוא מחלוצי הביולוגיה המולקולרית בצמח. נזקפים לזכותו גילויים מדעיים חיוניים שמהווים את היסוד לגישות ביוטכנולוגיות המתמודדות בהצלחה עם בעיית הביטחון התזונתי העולמי. הוא ידוע בעיקר בזכות זיהוי פלסמיד Ti שמחולל גידולים והמצאת טכנולוגיית הטרנספורמציה Agrobacterium tumefaciens, המשמשת בכל העולם לייצור צמחים מהונדסים גנטית. פרופ' ואן מונטגיו נולד בבלגיה וכעת הוא פרופסור אמריטוס באוניברסיטת גנט ועדיין פעיל בלתי נלאה למען רתימת הביוטכנולוגיה של הצמח לטובת רווחתם הכלכלית, הסביבתית והבריאותית של מדינות מתפתחות ושווקים מתעוררים.