Home / Sections / Briefs / Coronavirus Testing Begins At Weizmann He

מכון ויצמן החל לבצע בדיקות קורונה

המרכז הישראלי הלאומי לרפואה מותאמת אישית ע"ש ננסי וסטיבן גרנד נותן מענה לצורך קליני דחוף לקידום המדע

דיווחים

13 אפריל, 2020
מקור:
Weizmann homepage

במאמץ להגדיל משמעותית ובמהירות רבה את היקף כמות הבדיקות הנערכות לזיהוי נגיף הקורונה, מכון ויצמן, בשיתוף עם משרד הבריאות, החל לבצע בדיקות למחלה במרכז הישראלי הלאומי לרפואה מותאמת אישית ע"ש ננסי וסטיבן גרנד במכון ויצמן למדע, המאכלס רובוטיקה מתקדמת וטכנולוגיות מתקדמות אחרות.

לדברי מנהל המרכז מרכז גרנד, פרופ' רוברט פלור, היוזמה לבצע בדיקות קורונה מדגימה את רוח האחריות הקהילתית והמחויבות למטרה משותפת במכון ויצמן מאז מהתפרצות המגיפה. "למעלה מ- 70 מתנדבים – כולל מדעני סגל, עובדי מעבדה וסטודנטים – התייצבו באופן מידי כדי לתרום מכישוריהם וניסיונם, וגם עוברים הכשרה מיוחדת הדרושה בכדי להפעיל את המרכז בימים אלו. למרות הסכנות הבריאותיות הברורות שקשורות לעבודה מסוג זה, הם מגיעים לעבודה בשקיקה בימי חול, שבתות וחגים. זה ממש מעורר השראה וחשוב ביותר".

פרופ' חיים סידר, ביוכימאי מהאוניברסיטה העברית בירושלים המשמש גם כיו"ר וועדת ההיגוי המדעית של המרכז, אומר "כמשאב לאומי, המרכז מעצים חוקרים ישראלים ומסייע להם לייצר נתונים גנומיים מקיפים, שניתן לשלבם בתכנון הדור הבא של תרופות ולטיפול רפואי בהתאמה אישית. אין לי שום ספק שגישה משלבת זו הינה חיונית בכדי להגיע לתגליות חדשות שקלינאים יוכלו להביא למאבק נגד נגיף הקורונה".

מרכז גרנד הינו משאב לאומי בו חוקרים ביו-רפואיים משתפים פעולה עם מומחים במגוון תחומים קריטיים ליצירת תרופות חדשות וגישות טיפוליות חדישות לטיפול וריפוי של מגוון מחלות והפרעות. מומחי המרכז ע"ש גרנד מספקים תמיכה טכנולוגית ליוזמות מדעיות שהושקו על ידי חוקרים במכון ויצמן, ומשתפים פעולה עם חוקרים אקדמאים באוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת תל אביב, הטכניון, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, אוניברסיטת חיפה ומוסדות אחרים. פרויקטים קליניים נוספים מצוותים בין מדעני המרכז ע"ש גרנד לבין אנשי מקצוע הרפואה במרכזים הרפואיים שיבא, איכילוב, הדסה, רבין וברזילי.

פעילויות המרכז, מתקן רב-תחומי, מונחות על ידי שיח מתמיד בין שישה "עמודי התווך" של החקירה המדעית: המכון לגנומיקה ע"ש קראון, המכון למיפוי חלבונים ע"ש דה-בוטון, המכון לביואינפורמטיקה ע"ש אילנה ופסקל מנטו, המכון לגילוי תרופות ע"ש מוריס וויויאן ווהל, המכון למחקרים טרום-קליניים ע"ש משפחת דוד ופלה שאפל והמכון לכימיה רפואית. יחדיו, עמודי תווך אלו מהווים את הבסיס למיזם משולב היוצר הרמוניה בין המשימות החיוניות הדרושות בכדי להאיץ את תרגום התגליות המדעיות מהמעבדה לזירה הקלינית.

The founding supporters of the Grand Center include Nancy and Stephen Grand, Miel de Botton, Lester Crown, Ilana and Pascal Mantoux, the Maurice and Vivienne Wohl Charitable Foundation, the Shapell INCPM Fund for Preclinical Studies, and the Wolfson Family Charitable Trust