Home / Sections / People behind the science / Phd Honoris Causa Recipient: Mortimer B. Zuckerman He

תואר דוקטור לשם כבוד למורטימר צוקרמן

האנשים שמאחורי המדע

30 אוקטובר, 2017
מקור:
עמוד הבית

מורטימר צוקרמן הוא יושב-הראש והעורך הראשי של אתר החדשות U.S News & World Report, התורם המרכזי למכון לחקר תובנה, מוח והתנהגות באוניברסיטת קולומביה ומייסד-שותף ויושב-הראש בדימוס של Boston Properties Inc.

צוקרמן הוא נאמן של המרכז הרפואי לטיפול בסרטן ממוריאל סלון קטרינג וחבר בוועדת ניהול השקעות בין-לאומית בבנק אוף אמריקה. הוא תומך של בית הספר לממשל על-שם קנדי באוניברסיטת הרווארד, פרופסור עמית לשעבר לתכנון עירוני ואזורי בבית הספר לתארים מתקדמים בעיצוב של הרווארד, מרצה בדימוס לתכנון עירוני ואזורי באוניברסיטת ייל, נשיא לשעבר של מועצת הנאמנים של מכון דנה פרבר לחקר הסרטן ויושב-הראש לשעבר של המועצה המייעצת הבינלאומית לנשיא אוניברסיטת מקגיל. צוקרמן הוא נאמן לשעבר של אוניברסיטת ניו-יורק, של המכון ללימודים מתקדמים בפרינסטון, של ארגון המועצה ליחסי חוץ ושל מכון וושינגטון ללימודי המזרח הקרוב. בנוסף, הוא שימש כסגן יושב הראש וכגזבר של מכון השלום הבין-לאומי, כיושב-הראש של ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים הגדולים וכנשיא הליגה לידידות אמריקה-ישראל.

צוקרמן למד באוניברסיטת מקגיל לתואר ראשון (1957) ולתואר במשפטים (1961) ולאחר מכן השלים תואר שני במנהל עסקים בהצטיינות באוניברסיטת פנסילבניה (1961) ותואר שני במשפטים באוניברסיטת הרווארד (1962).

צוקרמן זכה לקבל תארים לשם כבוד מאת מכללות קולבי, סאות'המפטון, היברו וברקלי, מבית הספר לרפואה על-שם איקן בבית החולים מאונט סיני וכן תארי דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטאות מקגיל וקולומביה. הוא זכה באות המסדר הצרפתי מטעם ממשלת צרפת, בפרס מפעל חיים מה- Guild Hall, במדליית זהב של המכון האמריקאי לאדריכלות בניו יורק, באות כבוד על-שם סיי סימס מטעם ישיבה יוניברסיטי ובמדליית יובל היהלום של המלכה אליזבת השנייה מטעם הממשלה הקנדית.