Home / Sections / People behind the science / Phd Honoris Causa Recipient: Heather Reisman He

תואר דוקטור לשם כבוד להת'ר רייסמן

האנשים שמאחורי המדע

30 אוקטובר, 2017
מקור:
עמוד הבית

הת'ר רייסמן היא אשת עסקים מן הבולטות בצפון אמריקה, אשר נמנתה כאחת מ-50 נשות העסקים המובילות בעולם על-ידי הפייננשל טיימס ב-2009. היא מוכרת היטב גם בזכות נדיבותה המופלגת ובמחויבותה למטרות פילנתרופיות ויחד עם בעלה, ג'רלד שוורץ, היא ידידה נאמנה של מכון ויצמן למדע.

רייסמן נולדה במונטריאול שבקוויבק, קנדה, ולמדה לתואר ראשון באוניברסיטת מקגיל. בשנת 1979, ייסדה את Paradigm Consulting, חברה פורצת דרך בתחום הייעוץ האסטרטגי, וכיהנה כמנכ"לית שלה במשך 17 שנים. ב-1996, הקימה אתIndigo Books and Music, שהפכה לרשת הספרים הגדולה בקנדה, בה היא משמשת בתפקיד מנכ"לית.

ב-2001, ייסדה רייסמן את ארגון Indigo Love of Reading, אשר סיפקה מאז מיליוני ספרים לבתי ספר מעוטי משאבים ברחבי קנדה. במסגרת זו, הפיקה רייסמן שני סרטים דוקומנטריים בנושא אוריינות: Writing on the Wall ו- Read Between the Line. ב-2009 ייסדה אינדיגו את Kobo, שירות ספרים דיגיטליים, שבהמשך נמכר לרקוטן, חברת מסחר דיגיטלי מובילה ביפן.

רייסמן כיהנה כנגידה בבורסה של טורונטו ובמועצת אוניברסיטת מקגיל וכיום היא מכהנת כדירקטורית בחברת Onex Corporation ובבית החולים מאונט סיני.

יחד עם בעלה, היא הקימה את הקתדרה למחקר פרינטלי על-שם הת'ר רייסמן באוניברסיטת טורונטו וכן את המרכז הקהילתי-יהודי ג'רלד שוורץ/הת'ר רייסמן ללימודי יהדות בבית הכנסת "ג'ואיש בלוסום", את המרכז הקהילתי-יהודי שוורץ/רייסמן ואת מרכז החירום על-שם שוורץ רייסמן בבית החולים מאונט סיני – כולם בטורונטו. ב-2005 ייסדו בני הזוג את קרן הישג לחיילים בודדים משוחררים מצה"ל.

שאיפתם של בני הזוג להביא לשיפור משמעותי בחינוך המדעי בישראל – כמנוף להישגים מדעיים ותעשייתיים - הניעה אותם להקצות תרומה משמעותית להקמת מרכזי שוורץ/רייסמן לחינוך מדעי בישראל, אשר מטרתם להגיש חינוך מדעי ברמה גבוהה לדורות הבאים של אזרחי ישראל. מרכזים אלה נבנו על פי המודל המצליח של מרכז חמד"ע בתל אביב, שבו תמכו הת'ר וג'רלד לאורך השנים.

לאחרונה, הם הקימו במכון ויצמן למדע את מכון שוורץ/רייסמן לפיסיקה תיאורטית, הפועל ליצירת מפגשים מדעיים בלתי-פורמליים בין מדעני המכון למדענים מרחבי העולם, כדי ליצור בסיס איתן לשיתופי פעולה בינלאומיים פוריים. הם אף תומכים במחקרו של פרופ' ויקטור מלכה במעבדה לפיסיקה של לייזרים רבי עוצמה על-שם שוורץ/רייסמן שבמחלקה לפיסיקה של מערכות מורכבות.

רייסמן חברה במסדר קנדה. היא זכתה לקבל תארי דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטאות מקגיל, ריירסון, וילפריד לוריאר, מאונט אליסון, פרנסיס חאווייר, ואוניברסיטת מניטובה. היא זכתה בפרסים רבים אחרים, בהם נמנים פרס קמעונאי השנה מטעם איגוד הקמעונאים הקנדי; פרס אשת החזון לשנת 2006 של היכל התהילה המחוזי ווטרלו; פרס היזם הבינלאומי הבולט מטעם בית הספר אספר לניהול של אוניברסיטת מניטובה; פרס הצטיינות ביזמות מטעם בית הספר לניהול על-שם ג'ון מולסון באוניברסיטת קונקורדיה. מאז 2015, היא חברה בהיכל התהילה של עולם העסקים הקנדי.