Home / Sections / Briefs / A Celebration of Excellence and Accomplishment He

כבוד למצוינות ולהישגיות

תארי דוקטורט לשם כבוד לשנת 2020

english

דיווחים

19 נובמבר, 2020

מכון ויצמן למדע בחר השנה להעניק את התואר דוקטור לפילוסופיה לשם כבוד לשבעה נשים וגברים משפיעים, שתרומתם לחברה חוצה גבולות.  הטקס הרשמי נערך באופן מקוון ביום שלישי, 17 בנובמבר, במהלך אירועי מועצת המנהלים הבינלאומית ה-721 של מכון ויצמן.

מקבלי התואר הם:

מאיר שלו, מבכירי הספרות העברית ומהאהובים שבהם, משרטט באמצעות מלים את היופי והמורכבות של החיים בארץ ישראל, על נופיה ואנשיה. כתיבתו לילדים ולמבוגרים זיכתה אותו בפרסים ספרותיים ואחרים ברחבי העולם. שלו עושה שימוש בכישרונו הסיפורי המושחז וחד האבחנה גם בטור שהוא מפרסם במוסף לשבת של ידיעות אחרונות, בו הוא מבקר את מדיניות הממשלה, בפרט בנושאי חינוך ותרבות, טבע וסביבה, דת ומדינה.

פרופ' דיים קרול רובינסון היא מדענית שנודעה בזכות מחקרה פורץ-הדרך בתחום של ביולוגיה מבנית וביישום החלוצי של ספקטרומטריית מסות ככלי אנליטי בביולוגיה כימית. היא סללה את הדרך אל תחום מחקר חדש – ביולוגיה מבנית במצב גזי – וסיפקה תובנות חשובות לגבי מגוון מכלולים ביולוגיים מאתגרים. היא האישה הראשונה לכהן בדרגת פרופסור באוניברסיטאות קיימברידג' ואוקספורד ולאורך הקריירה שלה משמשת מופת והשראה למדעניות ברחבי העולם.

שירין נאטור חאפי, מנהיגה חדשנית אמיצה ובעלת מעוף בתחום החינוך, שנחישותה העניקה לבני נוער ערביים בעיר לוד מסגרת לימודים על-יסודית המעודדת ומאפשרת מצוינות. היא גדלה במשפחה מוסלמית בלוד, למדה בבית ספר יסודי קתולי, בתיכון יהודי ובאוניברסיטת בר-אילן (תואר ראשון בשפה הערבית ובספרות עברית, תואר שני בשפה הערבית ותעודת הוראה), מה שנותן לה הבנה עמוקה של החברה הישראלית על גווניה ורבדיה. את חייה היא מקדישה לקידום הזהות הערבית-ישראלית של תלמידי לוד ויכולתם לממש את עצמם ואת חלומותיהם.   

 

 

גדעון המבורגר, מנהיג עסקי וציבורי מוערך, עוסק במגוון רחב של פעילויות חינוכיות, תרבותיות ומדעיות בישראל. פועלו בענף הביטוח, כנשיא קבוצת הראל ביטוח ופיננסים ובתפקידים בכירים אחרים, זיכה אותו בהוקרה ובהערכה בישראל ומחוצה לה. גדעון נבחר לחבר במועצת הנגידים של מכון ויצמן ב -1986, והחל מ-2018, הוא מכהן כחבר לכל החיים במועצה הבין-לאומית של המכון. הוא כיהן כחבר  בוועד המנהל )לימים מועצת המנהלים), חבר ועדת ניהול בשתי כהונות שונות וכחבר ועדת הביקורת במשך למעלה מ 20-שנה. הוא נושא בתפקידים ציבוריים נוספים, בהם נשיא לשכת המסחר ישראל-שוויץ וליכטנשטיין; יו"ר כבוד וחבר הנהלת וראייטי ישראל;  חבר מועצת האופרה הישראלית; חבר הנאמנים של מוזיאון תל אביב ושל אוניברסיטת בר-אילן.

 

סר מארק פלדמן הוא אימונולוג בעל שם עולמי, חוקר באוניברסיטת אוקספורד, שגילוי חדשני שהציג לגבי המנגנון שעומד בבסיס מחלות אוטואימוניות בבני אדם הצביע על ציטוקינים, חומרי איתות בתא, כעל בעלי תפקיד מרכזי בהופעת מחלות כאלה. במיוחד, הגילוי של תפקידו של אחד הציטוקינים, TNFα, כגורם מרכזי בתהליך התפתחותה של דלקת מפרקים שגרונית. תגליותיו תרו לרווחת חייהם של מיליונים. הוא משתף פעולה מזה שנים של חוקרים במכון ויצמן ותומך נאמן במחקר אימונולוגי במכון.

 

קתרין בֵּק היא פילנתרופית מוערכת וחברה בולטת בקהילת מכון ויצמן למדע מזה למעלה מארבעה עשורים. פעילותה הבלתי-נלאית באגודת ויצמן קנדה הביאה לפריחה ושגשוג של האגודה ולהרחבת מעגל התומכים והידידים של מכון ויצמן בקנדה. קתי, בתם של הנדבנים וידידי המכון הוותיקים מרי ותום בק,  נבחרה לכהן במועצה הבין-לאומית של מכון ויצמןב-2007, ומאז 2010 מכהנת גם כחברה במועצת המנהלים של המכון. במסגרת אירועי מועצת המנהלים הבין-לאומית של המכון שנערכה השנה  (2020), קתי נבחרה לכהן כיושבת הראש של המועצה.

 

ד"ר אוריאל (אורי) ארנון הוא מהנדס שלו תרומה משמעותית ורחבה לתעשיית החומרים בישראל וכן לפיתוח מטרות ציבוריות, בריאותיות ותרבותיות בארץ. הוא חבר במועצת המנהלים של מכון ויצמן מאז שנת 2014, ולצד רעייתו, פרופ' רות ארנון, נמנה על חברי המכון המשפיעים והמעורבים. מחויבותו של אורי לקידום עתידו של החינוך הישראלי בא לידי ביטוי בהקמתו של  קמפוס רות ואוריאל ארנון שמשרת תוכניות חינוך מדעי במכון ויצמן.