Home / Sections / Briefs / Homeschooling In The Time of Corona He

מכון דוידסון מציע פתרונות למידה מרחוק

דיווחים

16 מרץ, 2020

בתי ספר ברחבי העולם נסגרו בגלל ההתפשטות הגלובלית של נגיף הקורונה החדש, והמורים פונים ללמידה מרחוק כדי להשאיר את התלמידים על המסלול. העולם המקוון כבר מהווה גורם מרכזי בחיינו, ועכשיו האינטרנט הופך לשער העיקרי לעולם החיצוני עבור ההורים והילדים שנמצאים בבית – והשיעורים ומשימות בית הספר עברו כמעט לחלוטין למרחב המקוון בישראל.

מכון דוידסון לחינוך מדעי במכון ויצמן למדע, אשר מפעיל עשרות תכניות לימודים ולימודי חוץ, נמצא בחוד החנית של מאמץ זה עם האתר Davidson Online. בשבוע שעבר הוא השיק אתר חדש תקועים בבית, הכולל ערכת פעילויות מדעיות דיגיטליות לכל המשפחה.

האתר החדש  כולל סרטונים, מאמרים, תשבצים וניסויים מדעיים לבית. . מכון דוידסון הפיץ אותו דרך רשתות חברתיות, קבוצות במשרד החינוך, קבוצות ווטסאפ שונות ועוד. התגובה הייתה מדהימה: ביום הראשון לסגירת בתי הספר (13 במרץ), אתר מכון דוידסון הוצף על ידי משתמשים – כ-250,000. לפני המשבר, האתר זכה לכ-20,000 כניסות ביום. בעוד שרוב הגולשים נכנסים לאתר מישראל, כמה אלפים הם ממדינות אחרות, בעיקר מארה"ב. האתר תקועים בבית הוו בעברית ובערבית, ונעשים מאמצים לתרגם אותו לאנגלית ולספרדית, כדי לענות על הביקוש ברחבי העולם.

"כל עוד המגפה הזאת תימשך, מכון דוידסון מתכנן להמשיך לעדכן ולהעלות חומר חדש בכל יום, והצוות שלנו עובד קשה כדי להמשיך ולהציע את העיסוק המדעי הטוב ביותר שזמין עבור כולם", אומרת ד"ר ליאת בן-דוד, מנכ"לית מכון דוידסון.

האתר מציע מידע על מגוון רחב של נושאים הקשורים למדע, כגון מערכת העצבים, מדעי הצמח, אסטרונומיה, תפקיד הוויטמינים, אופן הנשימה של דגים, האנטומיה של המוח וגם כיצד להכין מנורת לבה משלכם. יחד עם זאת, זהו גם פורטל לתכני דוידסון אחרים, כמו הדף החינמי והפופולרי שלנו מדע VOD הכולל ספרייה עשירה של סרטונים לפי דרישה, בחלוקה לפי הקטגוריות:  ביולוגיה, כימיה, פיסיקה, מתמטיקה ומדע בבית.

בתוך כך, מכון דוידסון גם השיק אתר עם ערכת מאמרים בנושאים הקשורים להתפרצות נגיף הקורונה COVID-19, כמו גם פרסומים הקשורים לווירולוגיה ואפידמיולוגיה באופן כללי. הצוות גם מוציא דיווח יומי אשר צובר תאוצה בפופולריות שלו מיום ליום, ועוקב אחר התפשטות הנגיף.

סדרה של קורסים מדעיים דיגיטליים מוצעים גם כן, אם כי הם דורשים הרשמה, כולל מדעי המוח, פיסיקה חישובית, מדעי כדור הארץ ועוד, כמו גם קורסים המיועדים במיוחד למורים ולהכשרת מורים.

רבים מהקישורים המופיעים ב-Davidson Online מובילים את המבקרים למקורות מקוונים באנגלית, כולל אתרי חדשות (כמו CNN, BBC ) ומאמרים מדעיים. קישורים אלו מציעים לתלמידים ישראליים הזדמנות להשתמש ולשפר את כישורי הקריאה שלהם באנגלית, לחשוף אותם לשפת המדע הבינלאומית והאקדמאית, ולספק להם צוהר לאופן בו חלקים אחרים של העולם מתמודדים עם האתגרים של המצב הנוכחי.

"אנשים מכל הגילאים ברחבי העולם מחפשים מידע אמין ודרכים להעביר את הזמן באופן משמעותי ומהנה, ולעסוק בפעילויות מרגשות וחדשניות", אומרת ליאת בן-דוד. "מכון דוידסון נענה לאתגר, מציע את המדע הטוב והמעניין ביותר עבור כולם – זוהי ליבת המשימה שלנו".