חידוש הסכם קמפוס מיקרוסופט 2016 לחברי מחב"א

אנו שמחים להודיע שבשעה טובה, הגענו להסכמות בנוגע לחידוש הסכם קמפוס של חברת מיקרוסופט המתחדש כל שלוש שנים במתכונת הסכם מחב"אי, והכולל בתוכו את הרישוי למוצרי מיקרוסופט השונים שבשימוש במכון (והאוניברסיטאות האחרות).

עיקרי הסכם קמפוס 2016:

  • הסכם קמפוס פועל על פי רישוי שימוש למוצרי מיקרוסופט לפי מספר "כיסאות" עובדים (FTE - Full Time Equivalent) במכון, כולל מדענים, סגל אקדמי ומנהלי.
  • אנחנו בעלי רשיון למערכות ההפעלה חלונות 7,8,10 בגרסת Enterprise, הכוללות שיפורים ניכרים בהם:
  1. חבילת MDOP - Microsoft Desktop Optimization Pack המאפשרת הרצת ארבע מערכות וירטואליות בתוך המחשב, מעין אפליקציה של מחשבים וירטואליים בנוסף לגרסה הראשית של חלונות 7,8,10 . כך ניתן למשל להריץ מערכות הפעלה אחרות לטובת פיתוח ללא הפרעה לסביבת העבודה של המשתמש.
  2. SoftGrid, גם הוא חלק מ-MDOP, המאפשר הרצת אפליקציות בצורה וירטואלית ללא התקנה שלהם במחשב, ובניהול מרכזי של זמינות אפליקציות עבור משתמשים שונים בארגון.
  3. חבילת Language Pack, תמיכה בממשק מרובה שפות כחבילת התקנה ולא כחלק מגרסת מערכת ההפעלה. כך למשך ניתן להסב בקלות את ממשק המחשב לעברית.
  4. BitLocker, היכולת להצפין את המידע על המחשב להגנה בפני גניבת מידע. יכולת זו טובה במיוחד למחשבים נישאים.
  • מערכת Microsoft Office 2013 בגרסת Professional Plus הכוללת בתוכה את MS Project ו- MS Visio החל מגרסת 2010. יש בכך הטבה היות שבעבר Project ו- Visio נרכשו בנפרד.
  • חבילת רישיונות גישה ברמת Enterprise CAL (Client Access License) Suite , שמקנה יתרונות רבים:
  1. רישוי מורחב למערכת Microsoft Exchange Enterprise, מערכת המייל של מיקרוסופט המובילה בעולם.
  2. רישוי מורחב למערכת Microsoft Sharepoint Enterprise, מערכת שיתוף ידע בין קבוצות עבודה שונות עם ממשק פורטל עשיר וקל לשימוש.
  3. רישוי למערכת Microsoft Communications Server, מערכת המאפשרת Unified Communication, סביבה אחידה בין מערכות הדואר האלקטרוני, הדואר הקולי, שליחת הודעות צ'אט (Instant Messaging), קבלת/שליחת פקסים וכדומה. החידוש המשמעותי היא שהכל נגיש ואינטגרטיבי: ממשקי קצה (כגון Outlook) ו/או גלישת WEB, וסינכרון למכשירים סלולאריים.
  4. רישוי מורחב למערכות אחרות כגון: Microsoft Terminal Services, עבודה בסביבה מרכזית/מארחת כאשר האפליקציה רצה בסביבת השרתים, והמשתמש מקבל את התצוגה/מקלדת/עכבר בלבד; Microsoft SQL, עבודה מול בסיסי נתונים בארגון; Microsoft Operation Manager, ניהול מרכזי של כל מערכות המחשוב בארגון, תחנות קצה ושרתים; Microsoft Forefront Security, מערכת אנטי וירוס ו- FW ברמת מחשבי הקצה והשרתים בארגון.
     

מה המשמעות למדעני ועובדי המכון:

  • בהצטרפות להסכם קמפוס כאמור, ענף תשתיות מחשוב ייצג את דרישות וצרכי המכון ברישוי למוצרי מיקרוסופט, תוך הקפדה על שקיפות בשימוש חוקי בתוכנות אלו.
  • אנו עדים לכיוונים חדשים ומשמעותיים בעולם Microsoft ואנו בהחלט ערוכים ופועלים לקחת חלק בהטמעת מוצרים אלו לסביבת המכון, כפי שנעשה באוניברסיטאות מובילות אחרות בארץ ובעולם. כך למשל, אנו נערכים להשקת חלונות 7 בסביבת המכון; אנו בוחנים את חלופת מערכת הדוא"ל Microsoft Exchange 2010 למערכות הדוא"ל הקיימות; אנו בוחנים את מערכת Microsoft Sharepoint על מנת להגדיל את יכולות שיתוף הידע בין קבוצות במכון, וכדומה.
  • הסכם קמפוס כאמור הוא הבסיס ליכולתנו ליישם טכנולוגיה, כלים ומוצרים מבית מיקרוסופט במכון ויצמן ולתועלתו.