תאריך:
8.3.24
שישי
שעה: 11:00

תערוכות על המסך | לראות את רפאל

לציון 500 שנה למותו של רפאל, הוצגה ברומא התערוכה המשמעותית ביותר של יצירותיו . עם יותר מ-200 יצירות מופת, שחלקן הושאלו באופן חסר תקדים מהלובר, אופיצי, הגלריה הלאומית, מוזיאון הפראדו ועוד, ושכמאה מהן הוצגו לראשונה ביחד – תערוכה מונומנטאלית שחוגגת את חייו ועבודתו של רפאלו סנציו דה אורבינו.

הסרט מקיף את חייו של רפאל ברומא וכולל צילום ייחודי של רומא העתיקה שהיתה למוקד השפעה משמעותי, כמו גם מוצגים נדירים מבית הזהב של הקיסר נירון בו רפאל ביקר. הזדמנות חד פעמית לצפות ברוחב היריעה של רפאל – על המיומנות, היצירתיות וכוח ההמצאה. פיל גרבסקי מפיח רוח בענק הרנסנס ומציג מדוע הוא נחשב לאחד האמנים הטובים בהיסטוריה. יותר מאשר צייר, רפאל היה קול יוצא דופן ברנסנס, אך לעיתים קרובות היה לא מובן ועבר מיתולוגיזציה. על רקע תערוכה מופלאה זו, הסרט מאפשר, אולי בפעם הראשונה, באמת לראות את רפאל. 

במאי : פיל גרבסקי

בריטניה 2020 | 92 דקות | אנגלית, איטלקית | תרגום לעברית, אנגלית

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
2.1
שישי
שעה: 11:00

תערוכות על המסך: הגלריה הלאומית לונדון

לרגל חגיגות 200 שנה לגלריה הלאומית בלונדון, הסרט מציג דיוקן אינטימי ומרגש של מוסד תרבותי אייקוני דרך עיניהם של ידוענים, אנשי צוות ומבקרים. כל אחד בחר יצירת אמנות אחת שהשפיעה עליו, ויחד הם מרכיבים פסיפס אישי של השראה, זיכרון ואהבה לאמנות .

הגלריה הלאומית בלונדון היא מהגלריות החשובות והמוערכות בעולם. אולמותיה מלאים ביצירות מופת, והיא מהווה מקור בלתי נדלה לסיפורים, השראה והיסטוריה. אך אלו סיפורים נבחרים לספר? איזו אמנות מותירה את הרושם החזק ביותר ועל מי? כוחה של אמנות גדולה טמון ביכולתה לגעת בכל אדם, ללא קשר לידע מוקדם, לרקע או לאמונות. הסרט מעניק במה לאנשים שהגלריה נגעה בחייהם והשפיעה עליהם: מאנשי הצוות ועד חברי משפחת המלוכה, ממבקרים מזדמנים ועד ידוענים מוכרים שמשתפים את הקשר האישי שלהם עם הגלריה. כל מרואיין בחר יצירת אמנות אחת שהשאירה בו חותם. הבחירות מגוונות ומפתיעות, מפנינים נסתרות ועד יצירות מופת איקוניות - יחד, הן יוצרות פסיפס ייחודי של טעמים, חוויות וזיכרונות. הסיפורים האישיים האלו מהווים עדשה מרתקת שדרכה ניתן לבחון את 200 שנות קיומה של הגלריה הלאומית וגם להציץ אל העתיד של המוסד התרבותי האייקוני .

 

בימוי: פיל גרבסקי, אלי ריי

בריטניה 2024  | 90 דקות | אנגלית, תרגום לעברית 
 

קרא עוד קרא עוד