תאריך:
14.3.24
חמישי
שעה: 19:30

שירת המדע : פרס עידוד היצירה למדענים ע"ש עפר לידר

פרופ' עפר לידר, חוקר תורת החיסון, היה מדען במחלקה לאימונולוגיה במכון ויצמן למדע.

מחקריו מהווים בסיס לפיתוח תרופות חדשות למחלות חשוכות מרפא כמו דלקת פרקים, טרשת

נפוצה ומחלות ניווניות של מערכת העצבים. במקביל לקריירה המדעית, עסק עפר גם בכתיבה. הוא פרסם שיריו בעיתונות ואף היה למבקר במוסף לספרות של 'ידיעות אחרונות' במשך 23 שנים נאבק עפר במחלת הלוקמיה, והמשיך כל העת בפעילותו וביצירתו בכל תחומי חייו, המדעית והספרותית.

פרס עידוד היצירה בין מדענים על שמו, של פרופסור עפר לידר הוא תולדה של חבירה בין משפחת לידר, ידידיו ומוקיריו במכון ויצמן למדע לבין ומחוצה לו, ושורה של אנשי ספרות, אמנים והוגים.

תחרות הכתיבה למדענים המבטאת את דרך חייו המיוחדת של עפר לידר, אשר ראה את המדע כיצירה, ואת המדען כיוצר. מכון ויצמן, במסגרת מפעל 'שירת המדע' מעניק מידי שנה פרס למדענים, אשר לצד עבודתם, יוצרים וכותבים גם ספרות ושירה, ומוציא לאור שנתון המתמקד במרווחים ובאזורי המגע בין ספרות, אמנות ומדע. התחרות מבטאת את הזיקה בין המדע לרוח, ומעודדת מדענים לעסוק ביצירה אמנותית.

 

ערב של שירה ופרוזה, קריאת היצירות הזוכות, הענקת הפרסים לזוכים ומוזיקה. 

בהשתתפות: סגן נשיא לפיתוח משאבים ותקשורת, מכון ויצמן למדע - פרופ׳ רועי עוזרי,  פרופ' בני גיגר, פרופ' יצחק פלפל, רוני סומק, רפי וייכרט, הדסה וולמן ושופטי התחרות:

פרופ' יצחק פלפל (יו״ר), שגית ארבל אלון , אגי משעול,  אירית סלע וישי שריד

אמנית אורחת: דניאל רובין 

ליווי גיטרה ושירה: ניר שלמה 

בשיתוף מרכז ברגינסקי לממשק בין מדע לרוח.

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
5.2
חמישי
שעה: 19:00

אתי - חלק א' | חגי לוי

סדרה  של זוכה גלובוס הזהב חגי לוי ("בטיפול","תמונות מחיי נישואין" ,"הרומן"), המבוססת על יומניה של אתי הילסום ועוקבת אחר המסע הפנימי יוצא הדופן של הצעירה ההולנדית בין השנים 1941-1943. 
בגיל 27, מונעת על ידי תשוקה עמוקה לחיים, היא יוצאת למסע רוחני ורגשי, הכול מתועד ביומניה בהם היא חושפת את רומן האהבה הסוער שלה עם הפסיכו-כירולוג יוליוס ספיר – מערכת יחסים שהופכת לזרז למהפך פנימי רדיקלי, שהואץ על ידי האיום הגובר איתו היא מתמודדת כאישה יהודייה, ומוביל אותה בסופו של דבר למעשה סולידריות עצום.
זהו סיפורה של אישה מודרנית ומבריקה, שבעקבות מפגש סוער עם הפסיכו-כירולוג שלה , היא  יוצאת למסע שיוביל אותה לשינוי פנימי עמוק.
הסדרה מציעה דיאלוג לא שגרתי בין עבר להווה ומעוררת את השאלה הרלוונטית מתמיד: איך מוצאים משמעות בעולם מלא ייאוש ? יומניה של הילסום פורסמו 40 שנה לאחר מותה והתפרסמו בעברית בשם "השמיים שבתוכי". מאז, הם תורגמו ליותר מ-20 שפות ונמכרו במיליוני עותקים ברחבי העולם.


בימוי : חגי לוי 


הסדרה תוקרן בשני חלקים: 
חלק א' | פרקים 1-3 | יום חמישי 5.2 בשעה 19:00 | הולנדית, גרמנית | 148 דקות  | תרגום לעברית
חלק ב' | פרקים 4-6 | יום שני ה-9.2 בשעה 19:00 | הולנדית, גרמנית | 190 דקות (כולל הפסקה) | תרגום לעברית
בתום ההקרנה של חלק ב' - יוצר הסדרה במפגש עם הקהל
 

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
6.2
שישי
שעה: 11:00

ג'ון סינגר סרג'נט: אופנה וסטייל | תערוכות על המסך

ג'ון סינגר סרג'נט נחשב לגדול ציירי הדיוקנאות של תקופתו (סוף המאה ה-19 , תחילת המאה ה-20) ומה שהפך את דיוקנאות האופנה שלו לבלתי נשכחים היה שליטתו המוחלטת במושאי הציור שלו: מה הם לבשו, ואיך הוצגו לעיני הקהל. באמצעות ראיונות עם אוצרים, אנשי אופנה בני זמננו ומשפיענים, הסרט בוחן כיצד הגישה הייחודית של סרג'נט השפיעה על עולם האמנות, התרבות והאופנה של ימינו. 


הסרט צולם במוזיאון לאמנות יפה בבוסטון ובטייט בריטניה בלונדון, ומביא אל המסך תערוכה החושפת את יכולתו יוצאת הדופן של סרג'נט לבטא אישיות, יחסי כוח וזהות מגדרית בתקופה סוערת של שינויים תרבותיים. לצד כ־50 מציוריו מוצגים פריטי לבוש ואביזרים מקוריים שלבשו מושאי ציורו, שמעבירים את הצופה אל תוך הסטודיו של האמן. מושאי הציור של סרג'נט היו לעיתים קרובות עשירים מאוד, ולבושם היה יקר ומוקפד; אך מה קורה כשאתה מוסר את הדימוי הציבורי שלך לידיו של אמן גדול? גם כיום, כמו בראשית המאה ה־20, יצירת זהות ציבורית היא נושא שנוי במחלוקת. אך איכשהו, בעבודותיו של סרג'נט, כל משיכת מכחול מצליחה לחדור מעבר לרעש החברתי וללכוד אמת מסקרנת. הצטרפו למסע נוצץ אל עולם האופנה, השערוריות והפרסום העצמי חסר הבושה, שעיצב את דמותו של ג'ון סינגר סרג'נט, הצייר שהגדיר תקופה תוססת והפכפכה. 


בימוי : דיוויד ביקרסטאף
בריטניה 2023 | 90 דקות | אנגלית | תרגום לעברית
 

קרא עוד קרא עוד