משווק ע"י לוטוס כרטיסים:
תאריך:
5.1.26
שני
שעה: 20:00

טרום בכורה: ערך סנטימנטלי | יואכים טרייר

הסרט שפתח את פסטיבל ירושלים


הבמאי עטור הפרסים יואכים טרייר מתאחד עם רנטה ריינסב ("האדם הגרוע בעולם") לדרמה מרגשת שהדהימה את פסטיבל קאן וגרפה את הפרס הגדול.


לאחר מות אִמה של נורה, חוזר לחייה אביה גוסטב (סטלן סקארסגארד), במאי קולנוע מפורסם, ובאמתחתו הצעה: הוא מעוניין שהיא תגלם את התפקיד הראשי ביצירה אוטוביוגרפית חדשה שעליה הוא עובד. נורה מסרבת, והתפקיד נמסר לשחקנית אמריקאית מבטיחה (אל פאנינג), שמשנה את מסלול הסרט. בין היעדרותה של האם האהובה, שובו של האב והעבודה על הסרט, נורה ואחותה אגנס מנסות לגשש את דרכן במבוך של רגשות סותרים ושאיפה לפתוח פרק חדש בחייהן.


בימוי: יואכים טרייר
משחק: רנאטה ריינסב ('האדם הגרוע בעולם'), סטלן סקארסגארד ('לשבור את הגלים'), אינגה איבסדוטר־ליליאס, אל פאנינג, אנדרס דניאלסן לי.


נורבגיה | גרמניה | דנמרק | צרפת | שוודיה 2025 תרגום לעברית ואנגלית 

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
25.5
שני
שעה: 20:00

אשליה | לדעת לא לדעת. שיחה עם פרופ' שאולי לב-רן

מפגש שני מתוך סדרת שיחות עם חוקרים שכתבו מאמרים על היבטים של אשליה בתחומי המחקר שלהם, שפורסמו בשנתון 'שירת המדע' היוצא לאור במקביל לתחרות לעידוד כתיבה בין מדענים על שם עֹפר לידר במכון ויצמן למדע, בעריכתו של עידן בריר,  מתרגם שירה ופרוזה מפורטוגלית, מערבית, מאנגלית ומטורקית. 


"תחת דרישת המדע לדיוק, בקשת החברה להכרעות, תנועות לאומניות ופוליטיקה של זהויות, במקום שבו מדיה מקצינה עמדות והשפה הופכת רזה ורוויית סימני קריאה, מתקיים רנסנס שקט של הכלת הספק. דרך ערעור על הוודאות וטשטוש הגבולות בין "הזיה" לבין "מציאות", הרנסנס הפסיכדלי מזכיר את ערכה של התמיהה, של התהייה ובייחוד של ההסכמה לשהות באי־ידיעה" (פרופ' שאולי לב-רן)


שימוש בחומרים פסיכואקטיביים - סמי הזייה, פטריות הזייה וחומרים נוספים - חזר לעולם המדע והטיפול הרפואי בשנים האחרונות, במה שמכונה "הרנסנס הפסיכדלי". המדע מכיר בתכונות המרפאות של החומרים הפסיכדליים אך לא תמיד מוכן לקבל את האופי הלא מוגדר והבלתי ניתן לכימות של הטיפול עצמו. פרופ' שאולי לב-רן בשיחה עם עידן בריר, על הזיות ומציאות בתקופת הרנסנס הפסיכדלי, הן כתופעה תרבותית מבוססת ובעלת היסטוריה והן כהתעוררות ניכרת - גם אם עדיין לא מספקת - במחקר ובטיפול.


פרופ' שאולי לב-רן  – פסיכיאטר ומומחה בטיפול בהתמכרויות, חוקר בתחום השפעות פסיכיאטריות של חומרים פסיכואקטיביים, פרופסור חבר בחוג לפסיכיאטריה, בית הספר לרפואה, הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות באוניברסיטת תל אביב, חוקר עמית במרכז לבריאות הנפש והתמכרויות בטורונטו קנדה, מייסד-שותף ומנהל אקדמי של המרכז הישראלי להתמכרויות.
 

בחסות מרכז ברגינסקי לממשק בין מדע ורוח.

המפגשים בסדרה:
יום שני |  16.2  מסעות אל העבר כמקסם שווא  שיחה עם פרופ' אבנר וישניצר
יום שני | 29.6  אפקט הפלצבו  שיחה עם פרופ' אסיה רולס

 

קרא עוד קרא עוד