תאריך:
23.2.22
רביעי
שעה: 20:00

קלאסי | הקאמרטה הישראלית ירושלים | כלים וקולות # 5 מוצרט והפסנתר

הפסנתרן הנפלא פול לואיס מחליף את רוברט לוין, בסדרת הקונצרטים הקרובה של הקאמרטה הישראלית ירושלים. בשל אילוצי הקורונה, הפסנתרן רוברט לוין לא יגיע לישראל; במקומו נזכה לארח את פול לואיס, מן הפסנתרנים המובילים בדורנו. לשמחתנו, בשל ביטול הופעותיו באיטליה בהמשך החודש, ניאות פול לואיס – בהתראה קצרה – להגיע לישראל; ינגן עם הקאמרטה שני קונצ'רטי לפסנתר מאת מוצרט, מס' 27 ומס' 12.

פול לואיס, שבביקורו האחרון בארץ (2017) היה סולן עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית, מופיע תדיר עם התזמורת הגדולות בעולם וזוכה לשבחים רבים. בין הפרסים הבין-לאומיים היוקרתיים על נגינתו: נגן השנה של האגודה הפילהרמונית המלכותית הבריטית, שלושה פרסי גרמופון וכן תוארי כבוד מאוניברסיטאות בריטיות.

אבנר בירון | מנצח
 פול לואיס | פסנתר (בריטניה)
 מוצרט קונצ'רטו לפסנתר ולתזמורת מס' 27 בסי במול מז'ור, ק' 595
 מוצרט קונצ'רטו לפסנתר ולתזמורת מס' 12 בלה מז'ור, ק' 414
 רון וידברג וריאציות על נושא מאת מוצרט
 משך זמן הקונצרט: כשעה וארבעים דקות ללא הפסקה.

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
5.12
שישי
שעה: 11:00

תערוכות על המסך: קלימט והנשיקה

'תערוכות על המסך' הבריטית  חוזרת, עם סדרת סרטים שנוצרו במסגרת הפרויקט הגלובאלי בשיתוף פעולה עם מיטב המוזיאונים והגלריות מהעולם. באמצעות שוטטות קולנועית במסדרונות המוזיאונים ותובנות של מיטב ההיסטוריונים, אוצרים ומבקרי אמנות,  הסרטים סוחפים את הצופה למסע מרתק אל דמותם של גדולי האמנים בהיסטוריה ויצירתם. 
"הנשיקה" של גוסטב קלימט היא אחת מיצירות האמנות המוכרות והמשוכפלות ביותר בעולם. ככל הנראה, זהו הפוסטר הפופולרי ביותר בחדרי מעונות סטודנטים - מבייג'ינג ועד בוסטון. הדימוי הכובש של זוג מחובק, שזהותם נותרה עלומה, צויר בווינה בסביבות 1908, ומאז ועד היום ממשיך לרתק את הצופים בזכות המסתורין, החושניות והחומרים שמהם נוצר. אבל מה עומד מאחורי קסמה של היצירה? ומיהו האמן שיצר אותה? הסרט שוקע בפרטי הזהב, בעיצובים הדקורטיביים, בסמליות ובארוטיקה המתפרצת של הציור. התבוננות מעמיקה בו מאפשרת לצופה לצאת למסע בזמן אל וינה המרהיבה של ראשית המאה ה-20 - תקופה שבה העולם החדש התנגש עם העולם הישן. קלימט, מגאוני תנועת הארט-נובו, יצר עולמות חדשים ודקדנטיים, שבהם התמזגו חושניות עדינה, מיתולוגיה עתיקה ומודרניות נועזת. הצופים מוזמנים לגלות את חייו השערורייתיים של האמן ואת המארג העשיר של ההשפעות יוצאות הדופן שמאחורי אחד הציורים האהובים ביותר בעולם, בסרט עוצמתי, מרתק ומסעיר. 


בימוי: אלי ריי
בריטניה 2023 | 90 דקות | גרמנית ואנגלית,  תרגום לעברית
 

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
8.12
שני
שעה: 20:00

טרום בכורה: ברנינג מן | איל חלפון

זוכה פרס הסרט הטוב ביותר ובפרס השחקן הטוב ביותר – פסטיבל חיפה  2025.


גבר בן חמישים פלוס מסיע את בנו החייל לבסיס צבאי מרוחק. הם עוצרים לעשן סיגריה בדרך, שותים קפה, משתינים וממשיכים אל לב המדבר. שם הם נפרדים. הבן מנופף לשלום וצועד אל המחנה, האב נוסע הביתה. אלא שמשהו עוצר אותו בדרך: חרדה. חרדה לגורל בנו. הוא חוזר על עקבותיו ונוטע עצמו מתחת לעץ שיטה גדול, ליד גדר הבסיס. לא זז משם. כך מתחיל סיפור, שהוא סוג של "סרט מסע". סרט מסע בחניה. אנשים באים, הולכים, מעבים את העלילה, משפיעים על הגיבור, מושפעים ממנו. והוא, יונה קמחי, נשאר מתחת לעץ. מחכה לבשורה, או לדרישת שלום.


תסריט ובימוי: איל חלפון 
בהשתתפות: שי אביבי, סוזנה פפיאן, נוה צור, נעם פרנק, רן קפלן, בני אבני


 StageTalk לאחר ההקרנה שיחה עם במאי הסרט, איל חלפון 
ישראל 2025 | 103 דקות | עברית
 

קרא עוד קרא עוד