תאריך:
6.6.24
חמישי
שעה: 20:00

מוות קטן | מיטל רז

"אני רוצה שתדעו, שלאמא שלי ולי יש את אותן ידיים בדיוק. נשיות, אבל גסות, עם עור יבש מאוד וציפורניים שצומחות ארוכות וחזקות. גם לסבתא גרציה היו כאלה, וגם הבת שלי קיבלה אותן. אני רוצה שתדעו שעם הידיים שלנו אפשר לעשות הרבה דברים, לחתוך ירקות ישר מעל לסיר, לקלוע צמה מהירה, ללטף, לגרד, לצבוט ממש חזק, וגם לעשות הצגות. אפשר להפיח בהן דמויות גם לנדוד איתן למקומות. אני רוצה שתדעו שבהצגה הזאת, אתם תראו את הידיים שלי ותשמעו את הקול שלי, אני אכניס אתכם לבית שלי, ואל הראש שלי. אני רוצה שתבואו ושתשארו אחר כך לדבר. כי אנחנו בחיים". 
"היא לוקחת את המוות והחיים בכף ידה, כמו בביטוי, והופכת אותם למשחק מלא הפתעות ומלא בבריאות נפשית (אלמנט שבדרך כלל לא מתייחסים אליו בהצגה). והבריאות הנפשית שביצירה היא, מעל הכל, הרגישות לזולת והיכולת לאהוב. זה רגיש ומרגש, וזה מלא חיים". ננו שבתאי הארץ

מאת ובביצוע : מיטל רז בימוי ודרמטורגיה : יעל ביאגון – ציטרון. נוצר במסגרת פסטיבל עכו, בתמיכת מפעל הפיס. כ- 45 דקות. 
Stagetalk לאחר ההצגה שיחה עם היוצרת מיטל  רז - קומיקאית, בובנאית, שחקנית, גילמה ויצרה את הדמות של יסמיניש בהצגה 'מייקל' , זוכת פרס 'קיפוד הזהב’

כרטיס: 70 ש"ח  | לעובדי מכון וסטודנטים : 60 ש"ח
 

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
5.2
חמישי
שעה: 19:00

אתי - חלק א' | חגי לוי

סדרה  של זוכה גלובוס הזהב חגי לוי ("בטיפול","תמונות מחיי נישואין" ,"הרומן"), המבוססת על יומניה של אתי הילסום ועוקבת אחר המסע הפנימי יוצא הדופן של הצעירה ההולנדית בין השנים 1941-1943. 
בגיל 27, מונעת על ידי תשוקה עמוקה לחיים, היא יוצאת למסע רוחני ורגשי, הכול מתועד ביומניה בהם היא חושפת את רומן האהבה הסוער שלה עם הפסיכו-כירולוג יוליוס ספיר – מערכת יחסים שהופכת לזרז למהפך פנימי רדיקלי, שהואץ על ידי האיום הגובר איתו היא מתמודדת כאישה יהודייה, ומוביל אותה בסופו של דבר למעשה סולידריות עצום.
זהו סיפורה של אישה מודרנית ומבריקה, שבעקבות מפגש סוער עם הפסיכו-כירולוג שלה , היא  יוצאת למסע שיוביל אותה לשינוי פנימי עמוק.
הסדרה מציעה דיאלוג לא שגרתי בין עבר להווה ומעוררת את השאלה הרלוונטית מתמיד: איך מוצאים משמעות בעולם מלא ייאוש ? יומניה של הילסום פורסמו 40 שנה לאחר מותה והתפרסמו בעברית בשם "השמיים שבתוכי". מאז, הם תורגמו ליותר מ-20 שפות ונמכרו במיליוני עותקים ברחבי העולם.


בימוי : חגי לוי 


הסדרה תוקרן בשני חלקים: 
חלק א' | פרקים 1-3 | יום חמישי 5.2 בשעה 19:00 | הולנדית, גרמנית | 148 דקות  | תרגום לעברית
חלק ב' | פרקים 4-6 | יום שני ה-9.2 בשעה 19:00 | הולנדית, גרמנית | 190 דקות (כולל הפסקה) | תרגום לעברית
בתום ההקרנה של חלק ב' - יוצר הסדרה במפגש עם הקהל
 

קרא עוד קרא עוד
תאריך:
6.2
שישי
שעה: 11:00

ג'ון סינגר סרג'נט: אופנה וסטייל | תערוכות על המסך

ג'ון סינגר סרג'נט נחשב לגדול ציירי הדיוקנאות של תקופתו (סוף המאה ה-19 , תחילת המאה ה-20) ומה שהפך את דיוקנאות האופנה שלו לבלתי נשכחים היה שליטתו המוחלטת במושאי הציור שלו: מה הם לבשו, ואיך הוצגו לעיני הקהל. באמצעות ראיונות עם אוצרים, אנשי אופנה בני זמננו ומשפיענים, הסרט בוחן כיצד הגישה הייחודית של סרג'נט השפיעה על עולם האמנות, התרבות והאופנה של ימינו. 


הסרט צולם במוזיאון לאמנות יפה בבוסטון ובטייט בריטניה בלונדון, ומביא אל המסך תערוכה החושפת את יכולתו יוצאת הדופן של סרג'נט לבטא אישיות, יחסי כוח וזהות מגדרית בתקופה סוערת של שינויים תרבותיים. לצד כ־50 מציוריו מוצגים פריטי לבוש ואביזרים מקוריים שלבשו מושאי ציורו, שמעבירים את הצופה אל תוך הסטודיו של האמן. מושאי הציור של סרג'נט היו לעיתים קרובות עשירים מאוד, ולבושם היה יקר ומוקפד; אך מה קורה כשאתה מוסר את הדימוי הציבורי שלך לידיו של אמן גדול? גם כיום, כמו בראשית המאה ה־20, יצירת זהות ציבורית היא נושא שנוי במחלוקת. אך איכשהו, בעבודותיו של סרג'נט, כל משיכת מכחול מצליחה לחדור מעבר לרעש החברתי וללכוד אמת מסקרנת. הצטרפו למסע נוצץ אל עולם האופנה, השערוריות והפרסום העצמי חסר הבושה, שעיצב את דמותו של ג'ון סינגר סרג'נט, הצייר שהגדיר תקופה תוססת והפכפכה. 


בימוי : דיוויד ביקרסטאף
בריטניה 2023 | 90 דקות | אנגלית | תרגום לעברית
 

קרא עוד קרא עוד