תאריך:
8.6.23
חמישי
שעה: 21:00

VHS - ד"ש מהעבר | רננה רז​ וניצן כהן

מה קורה כשטל פרידמן, שירילי דשא, רוני קובן, רננה רז, דורון נשר, קורין קיציס, יוסי צברי ויובל המאירי פוגשים את עצמם.ן בקלטות VHS ישנות שלהם?

רננה רז וניצן כהן יצרו פורמט בימתי שמזמין שמונה יוצרים ויוצרות מתחומים שונים, לחזור לרגע משמעותי בעברם שצולם בקלטת VHS. אל הרגע המצולם הזה הם מגיבים מהנקודה בה הם נמצאים היום, בדרכם הייחודית. הביוגרפיות האישיות של המשתתפים/ות יוצרות אוסף של רגעים נוגעים ללב ומעוררי מחשבה שמתחברים יחד למפגש חזותי עם מי שהיינו ועם הזמן עצמו ויוצרים חוויה בימתית ואנושית מרתקת.

קונספט וניהול אמנותי: רננה רז וניצן כהן הפקה: אורית וון אוס עיצוב תאורה: רותם אלרואי עריכת וידאו: ניצן
כהן, קורין קיציס, ניר ייני הקרנות: אקרניניו
הועלה לראשונה בתיאטרון 'תמונע'; במסגרת פסטיבל א-ז'אנר 2021, ובפסטיבל ישראל 2022 .

הזמנת כרטיסים: to-mix.co.il

נוספים אירועים

אירועים נוספים

תאריך:
25.5
שני
שעה: 20:00

אשליה | לדעת לא לדעת. שיחה עם פרופ' שאולי לב-רן

מפגש שני מתוך סדרת שיחות עם חוקרים שכתבו מאמרים על היבטים של אשליה בתחומי המחקר שלהם, שפורסמו בשנתון 'שירת המדע' היוצא לאור במקביל לתחרות לעידוד כתיבה בין מדענים על שם עֹפר לידר במכון ויצמן למדע, בעריכתו של עידן בריר,  מתרגם שירה ופרוזה מפורטוגלית, מערבית, מאנגלית ומטורקית. 


"תחת דרישת המדע לדיוק, בקשת החברה להכרעות, תנועות לאומניות ופוליטיקה של זהויות, במקום שבו מדיה מקצינה עמדות והשפה הופכת רזה ורוויית סימני קריאה, מתקיים רנסנס שקט של הכלת הספק. דרך ערעור על הוודאות וטשטוש הגבולות בין "הזיה" לבין "מציאות", הרנסנס הפסיכדלי מזכיר את ערכה של התמיהה, של התהייה ובייחוד של ההסכמה לשהות באי־ידיעה" (פרופ' שאולי לב-רן)


שימוש בחומרים פסיכואקטיביים - סמי הזייה, פטריות הזייה וחומרים נוספים - חזר לעולם המדע והטיפול הרפואי בשנים האחרונות, במה שמכונה "הרנסנס הפסיכדלי". המדע מכיר בתכונות המרפאות של החומרים הפסיכדליים אך לא תמיד מוכן לקבל את האופי הלא מוגדר והבלתי ניתן לכימות של הטיפול עצמו. פרופ' שאולי לב-רן בשיחה עם עידן בריר, על הזיות ומציאות בתקופת הרנסנס הפסיכדלי, הן כתופעה תרבותית מבוססת ובעלת היסטוריה והן כהתעוררות ניכרת - גם אם עדיין לא מספקת - במחקר ובטיפול.


פרופ' שאולי לב-רן  – פסיכיאטר ומומחה בטיפול בהתמכרויות, חוקר בתחום השפעות פסיכיאטריות של חומרים פסיכואקטיביים, פרופסור חבר בחוג לפסיכיאטריה, בית הספר לרפואה, הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות באוניברסיטת תל אביב, חוקר עמית במרכז לבריאות הנפש והתמכרויות בטורונטו קנדה, מייסד-שותף ומנהל אקדמי של המרכז הישראלי להתמכרויות.
 

בחסות מרכז ברגינסקי לממשק בין מדע ורוח.

המפגשים בסדרה:
יום שני |  16.2  מסעות אל העבר כמקסם שווא  שיחה עם פרופ' אבנר וישניצר
יום שני | 29.6  אפקט הפלצבו  שיחה עם פרופ' אסיה רולס

 

קרא עוד קרא עוד