שיתופי פעולה

אנו פועלים בשיתוף פעולה עם מספר גורמים בקהילה האקדמית, שיש להם אינטרס משותף לקידום נשים בפיסיקה, בהם:

GENERA Network

רשת של כ-30 אוניברסיטאות ומרכזי מחקר מובילים באירופה, הפועלים יחד לקידום שוויון מגדרי בקהילה המדעית בפיסיקה. הרשת כוללת מוסדות רבים בהם CERN, Max Plank Society, ESO, DESY ואחרים. הרשת החלה כפרויקט של האיחוד האירופי Horizon 2020, ונתמכת כיום על ידי פרויקט ACT.

ACT on Gender

פרויקט של האיחוד האירופי, יוזמת Horizon Europe, שמטרתו קידום קהילות ידע הפועלות לחיזוק השוויון המגדרי. GENERA Network פועלת בחסות הפרויקט משנת 2018 לצד קהילות נוספות הפועלות לקידום שוויון מגדרי.

האגודה הישראלית לפיסיקה

במסגרת פרויקט המחקר שלנו ערכנו בשיתוף פעולה עם האגודה הישראלית לפיסיקה סקר בקרב כלל הסטודנטים לפיסיקה בישראל. ממצאי הסקר ומשמעויות העולות ממנו תרמו להעמקת הבנותינו.

Gender for Excellence in Research (GenderEX)

מגדר למצוינות במחקר (GenderEX) הינו פרויקט אירופאי, שנועד ליצירת  קשרים, החלפת ידע ולאימוץ שיטות עבודה שהוכחו כיעילות על מנת לקדם שילוב מימד המין והמגדר במחקר. פרופ' יוסי ניר וד"ר מיטל עירן- יונה חברים בועדה המייעצת של הפרויקט.

פרויקטים קרובים:

ספר חדש: (In English)

"Gender and Physics in the Academy: Theory, Policy and Practice in European Perspective"

 

"מגדר ופיסיקה באקדמיה: תיאוריה, מדיניות ומעשה, בפרספקטיבה אירופאית", הוצאת אוניברסיטת בריסטול.

 עורכים:

מיטל עירן יונה, מכון ויצמן

יוסף ניר, מכון ויצמן

Pauline Leonard; University of Southampton, U.K.

Marika Taylor; University of Southampton, U.K.

ייצוג החסר של נשים במדע הוא נושא לדאגה עולמית, כאשר הפיסיקה סובלת מחוסר איזון מגדרי חריף במיוחד. אוסף המאמרים הערוך הזה נסמך על קבוצה מובחרת של פיסיקאים/ות וסוציולוגים/ות מובילים/ות מרחבי אירופה, כדי להציג גישה השוואתית ובין-תחומית לחקירת תת הייצוג בפיסיקה. בקונטקסט שבו הסברים ביולוגיים מועלים לעיתים קרובות כדי להסביר את ההבדלים דרך גורמים כמו בחירה של סגנון חיים או התאמת כישורים, ספר זה מתבסס על פרספקטיבה חברתית תיאורטית כדי להבין את הסיבות להשתתפות הנמוכה של נשים, הן במונחים של כניסה לשדה המדעי והן במונחים של הישארות בתחום לאורך החיים. הספר גם מתאר פתרונות של מדיניות שאומצו במסגרות אירופאיות ומעריך את מידת ההצלחה שלהם. לבסוף, הספר יזמין את קוראיו לעולם הפיסיקה דרך סיפורי חיים אישיים וצילומים של פיסיקאיות בסביבת העבודה שלהן.

קול קורא לצילומים של פיסיקאיות: "חדר משלך". נשמח לקבל צילומים של פיסיקאיות במרחב העבודה שלהן ולכלול אותם בפרק שיוקדש לכך בספר .

 

כנס: גיוון והכללה בתורת המיתרים  13/07/21

THE 11TH EUROPEAN CONFERENCE ON GENDER EQUALITY IN HIGHER EDUCATION 

הכנס האירופי ה -11 בנושא שוויון מגדרי בהשכלה גבוהה ייערך, באופן מקוון, בין התאריכים 15-17 בספטמבר, 2021.
המטרה היא לקדם תרבות רגישה למגדר במערכות הלימוד והמו"פ , לאור האתגרים הגלובליים העומדים לפנינו.

GENERA Network conference
Gender Dimension in Physics and Math-Intensive Research”

21-22 אוקטובר, 2021, Lund University

ניתן לעורר מצוינות במדע וטכנולוגיה על ידי שילוב ניתוח מין ומגדר במחקר. עם זאת, בתחומים נרחבים בפיזיקה ובמחקרים מבוססי מתמטיקה אחרים, זה אינו המקרה. כנס זה יגדיר נקודת מוצא בהתמודדות עם אתגר גדול זה ויעזור בהגדרת גישה משכנעת על מנת להעלות לתודעה את חשיבות הפרספקטיבה המגדרית בחקר המדע. 

חגיגת יום האישה הבינ"ל 2022, וובמינר נשים בפיסיקה

רשת GENERA מארחת פיסיקאיות בכירות לסדרת הרצאות.