תוכנית האימונים

תוכנית האימונים היא שנתית, התלמידים מתאמנים לאורך כל השנה. כל חורף מתקבלים תלמידים חדשים לנבחרת, לאחר שעברו את תהליך המיונים. קבלה זאת תקפה לשנה (עד סבב המיונים הבא). לאחר קביעת משלחת לכל תחרות בינלאומית, ולאחר התחרות עצמה, התלמידים עבורם התוכנית אינה רלוונטית מפסיקים להשתתף בה כחניכים, והופכים להיות חלק מקהילת הבוגרים. במקומם מתקבלים תלמידים חדשים בתור חברי נבחרת על תנאי.

אימונים שוטפים

לאחר קביעת הנבחרת, המצטרפים החדשים מתחלקים לקבוצות. בראש כל קבוצה עמוד מדריך האחראי לאימונים השוטפים של הקבוצה. הקבוצות תקבענה לפי רמת התלמידים, התאמה אישית וקרבה גיאוגרפית (כשזאת תהיה רלוונטית).  הפגישות השוטפות מתקיימות כאחת לשבוע, ובהן התלמידים מתאמנים בבעיות הדומות לבעיות ב-IMO, ולומדים חומר במתמטיקה הקשור אליהן. התלמידים יקבלו גם מטלות בית לצורך האימונים.
נכון לעכשיו כל האמונים השונים מתקיימים באופן מקוון. כשיתאפשר, אנו נחליף את רוב המפגשים במפגשים פיזיים, אך נשאיר לפחות קבוצה אחת שתיפגש בואפן מקוון.

נכון לעכשיו מתקימים המפגשים השוטפים הבאים:

  • מפגשי קבוצת ומבט, בהדרכת לב רדזיוילובסקי
  • מפגשי קבוצת פנדה, בהדרכת דניאל קנר
  • מפגשי קבוצת היפו, בהדרכת אלכסנדר טולסניקוב
  • מפגשים בנושא אי-שיווינים המיעדים לכלל הנבחרת, בהדרכת ד"ר מיכאל רוזנברג

מחנות

במהלך השנה יתקיימו מחנות האמונים הבאים:

  • מחנה סתיו. המחנה אורך כשבוע ומתרחש לפני מיון הנבחרת של השנה השוטפת, לכן משתתפים בו חברי הנבחרת של השנה הקודמת אליהם כבר הצטרפו חברי הנבחרת על תנאי.
  • מחנה חורף. המחנה אורך כשבוע. זה המחנה הראשון לאחר קביעת הנבחרת.
  • מחנה אביב. המחנה אורך כשבוע.
  • מחנה אביב נוסף לקבוצת רותם. המחנה אורך ארבעה ימים.
  • מחנה קיץ. המחנה אורך כשבוע. המחנה האחרון לפני ה-IMO.

המחנות מהווים רצף של ימים, בהם התלמידים מתאמנים, לומדים ונהנים לאורך כל היום. המחנות כוללים הרצאות, תרגולים, פעילויות חברתיות, תחרוית מיון ועוד. רוב הפעילויות יהיו נפרדות לכל אחת מהקבוצות (רותם וירדן), אך יהיו גם פעולות משותפות.

בתחילת כל מחנה תיערך שיחת פתיחה עם המאמן הראשי, בה יקבלו התלמידים את המידע על המחנה. בתחילת מחנה החורף (המחנה הראשון של המצטרפים החדשים לנבחרת) שיחה זאת תהיה מורכבת יותר ותכלול היכרות עם הצוות.

השנה, בשל מגפת הקורונה, מחנה החורף יערך באופן מקוון. אם יתאפשר מחנות סתיו יתקיימו בצורה היברידית: ימים עם פעילות פיזית במכון ויצמן לסרוגין עם ימים עם פעילות מקוונת, מתכונת זאת לא תיכלול לינה. את מחנה הקיץ אנו מקווים שנוכל לקיים באופן פיזי מלא - שישה ימים ברצף עם לינה בכפר הנוער על שם לאוב אשר במכון ויצמן למדע.

בשנים כתיקונן, כל המחנות יתקיימו באופן פיזי ויכללו לינה. רוב המחנות יתקיימו בכפר הנוער על שם לאוב אשר במכון ויצמן למדע. אנו נשתדל לקיים מחנה אחד בשנה באוניברסיטה אחרת בארץ (כל שנה במקום אחר). זאת במטרה לאפשר לתלמידים להיחשף למוסדות אקדמיים שונים ולחזק את הפריפריה.

ימי עיון

במהלך השנה יתקיימו מספר ימי עיון. השנה כבר התקיימו שני ימי עיון מקוונים. אנחנו מתכננים יום עיון נוסף. אנחנו לא ידעים עדיין האם הוא יתקיים באופן מקוון או פיזי ואיפה.

הרצאות נוספות

  • כפעם בחודש נקיים הרצאת ערב מקוונת, בה ירצו מדריכים ו/או מתמטיקאים מקצועיים. ההרצאות יכוונו לכלל תלמידי הנבחרת.
  • לאחר קביעת הרכב הנבחרת, ולאורך השנה, יקבע המאמן הראשי מספר הרצאות לצורך השלמת רקע. ההרצאות יתקיימו באופן מקוון.

תוכנית אימון מואצת למשלחת ה - IMO

לאחר שנקבע הרכב משלחת ה-IMO, ימונו חונכים אישיים לכל חבר משלחת.

מחנה האביב השני יוקדש לאימונים למשלחת ה-IMO. אל מחנה זה יוזמנו גם חברי קבוצת רותם שאינם נכללים במשלחת אך צעירים מספיק כדי שיוכלו ליצג את ישראל באולימפיאדה המנלאומית בשנה הבאה. המחנה ייערך במתכונת דומה למחנות הרגילים, אך התחרויות יהיו במתכונת דומה ככל הניתן ל-IMO, ובפרט יתקיימו במהלך יומיים עוקבים. כמו כן יינתן דגש חזק יותר על פעילות אימונים גרידא.
לפני הטיסה לחו"ל, ייערך יום הכנה, אשר יכלול תדריך בטחון, תדריך רכז משלחות, ואימונים.

אימון מנטלי / דאגה לרווחת התלמידים

השתתפות של תלמיד במסגרת תחרותית ותובענית, כמו הנבחרת, טומנת בחובה לא מעט קשיים ולחצים נפשיים. כמו כן, לחוסן הנפשי של התלמיד יש השפעה משמעותית על הישגיו. מהתלמידים יידרשו יכולות שונות, לרבות ניהול זמן, ריכוז ועבודה תחת לחץ. לצוות המדריכים יש נסיון רב בנושאים אלו. במסגרת החניכה (האישית והקבוצתית) החונכים יסייעו לתלמידים להתמודד עם הקשיים שעומדים בפניהם ויעזרו להם לפתח את היכולות הנדרשות להם. בנוסף, כדי להשלים את יכולות צוות המאמנים, נעזר בפסיכולוגית הנבחרת.

לפסיכולוגית הנבחרת פרספקטיבה רחבה על פסיכולוגיית בני נוער, והיכרות עמוקה עם תלמידים מצטיינים במדע ובמתמטיקה בפרט. בתחילת מחנה החורף תערוך פסיכולוגית הנבחרת היכרות עם התלמידים. במהלך השנה פסיכולוגית הנבחרת תלווה באופן קבוע את התלמידים באמצעות שיחות אישיות או קבוצתיות, ותספק ליווי והדרכה לצוות או להורים בהתאם לצרכים שיעלו.

פסיכולוגית הנבחרת ושאר צוות המאמנים זמינים לייעץ לתלמידים בכל נושא.

קשר עם הבוגרים, האקדמיה וצה"ל

אחת ממטרות התוכנית היא להצמיח מתוכה את חוד החנית (באספקטים הרלוונטיים) באקדמיה, בצה"ל ובתעשיה.
לצורך הקשר עם האקדמיה, יעמדו לרשות התלמידים היועצים האקדמיים, כמו גם העובדה שנשלב הרצאות של מתמטיקאים במחנות ובימי העיון.
לצורך הקשר עם צה"ל יעמדו לרשות חברי הנבחרת רכזי הקשר עם צה"ל

כמו כן בוגרי התוכנית מהווים רשת מקצועית ענפה. יחד הם מארגנים סמינרים וקבוצות דיון. הבוגרים מהווים גם את עיקר המדריכים בתוכנית עצמה. אנו רואים כאחד מתפקידינו לעבות רשת בוגרים זו. רכז הקשר עם הבוגרים יסייע לבוגרים חדשים להשתלב ברשת זאת.

קשר עם הורים וטקסים

במהלך השנה יתקיימו המפגשים הבאים שכוללים גם את הורי חברי הנבחרת:

  • מפגש היכרות: יתקיים לאחר קביעת הנבחרת ויתקיים באופן מקוון.
  • מפגשי הורי משלחות: יתקימו עבור כל משלחת לאחר קביעתה. במפגש יסביר רכז המשלחות את אופן ביצוע המשלחת.

ההורים מוזמנים לפנות רכזת הקשר עם ההורים, ליו"ר התוכנית ולמאמן הראשי בכל שאלה.
בסוף השנה יתקיים טקס סיום, אליו יוזמנו חברי הנבחרת והוריהם. יתכנו טקסים נוספים שיאורגנו על ידי מרכז מדעני העתיד ומשרד החינוך.