בחר משהו:

מרכז J & R למחקר מדעי

פרופ׳ זיו רייך
מרכז J&R למחקר מדעי תומך באמצעות מענקי מחקר בתחומים שונים ובמגוון צרכים כלל-מכוניים: ציוד, מלגות לסטודנטים במדרשת פיינברג, תפעול מתקני הליבה, ותמיכה נקודתית במחלקות. למרכז תפקיד חשוב בפעילויות הפיתוח של קמפוס המכון, למשל במימון פרויקטי בינוי ושיפוץ מעבדות לקראת הגעתם של מדענים חדשים.

המרכז לריפוי באר-אן-אי ע"ש אביש-פרנקל

פרופ׳ איגור אוליצקי
המרכז לריפוי באר-אן-אי ע"ש אביש-פרנקל מסייע בהנחת היסודות לפיתוח טיפולי אר-אן-אי במכון ויצמן למדע, על ידי רכישת ציוד ואספקה הדרושים עבור אפיון, סינתזה וטיהור של חומצות גרעין לייצור מגוון סוגי אר-אן-אי וכן עבור הכלים להעברתם במודלים של אורגניזמים שונים.

המרכז למחקר ביורפואי ע"ש דולפי ולולה אבנר

פרופ׳ זיו רייך
המרכז למחקר ביורפואי על-שם דולפי ולולה אבנר תומך בחקר מחלות אנושיות ברמה המולקולרית, כולל מחקרים על המנגנונים הביוכימיים המהווים סכנות גדולות לבריאות האדם, כגון פגמים לבביים, סרטן ומחלות מידבקות.

המרכז להנדסה ביו-רפואית ועיבוד אותות ע"ש מניה איגל

פרופ׳ יונינה אלדר
המרכז להנדסה ביו-רפואית ועיבוד אותות ע"ש מניה איגל מתמקד בשילוב בין מדעי המחשב וטכניקות מתקדמות המשמשות במדעי החיים, מדעי המוח, חקר סרטן ותחומי מחקר נוספים בהם נדרש ניתוח של אותות ונתונים בקנה מידה גדול.

המרכז לחקר המוח ע"ש קרל ומיכאלה איינהורן-דומיניק

פרופ׳ אלעד שניידמן
המרכז לחקר המוח ע"ש קרל ומיכאלה איינהורן-דומיניק יוזם פעילויות מחקר חדשות בתחום חקר המוח במכון ויצמן; המרכז נטל חלק מרכזי בייסודו של מתקן דימות המוח האנושי (fMRI ו- EEG) וכן בביסוס מחקרים משותפים בחקר הרמה המולקולרית והתאית.

המרכז לחקר אימונותרפיה

פרופ׳ עידו עמית
המרכז לחקר אימונותרפיה מקדם גילויים מדעיים לטובת פיתוח אסטרטגיות המבוססות על מערכת החיסון כדי לעזור לגוף להתגבר על מחלות אוטו-אימוניות, סרטן ועוד.

המרכז לחקר האנרגיה

פרופ׳ עודד אהרונסון
המרכז לחקר האנרגיה מקדם מחקר בכל תחומי האנרגיה, כולל המרה ישירה של אור השמש, יצירת חשמל ממקורות תרמיים, תהליכים כימיים המוּנַעים באופן תרמי, ופוטו-כימיה.

המרכז לאנרגיות מתחדשות ע"ש טום ומרי בק

ד"ר מיכל לסקס
המרכז לאנרגיות מתחדשות ע"ש טום ומרי בק תומך במחקר מדעי בסיסי המבקש לחקור דרכים חדשות ליצירת ושימוש במקורות אנרגיה נקיים. תחומי המחקר של המרכז כוללים אנרגיה סולארית, מימן, סוללות נטענות, אנרגיה גיאותרמית וזרזים ירוקים לייצור אנרגיה.

מכון אקארד לחקר אבחון סרטן

פרופ׳ ירדנה סמואלס
מכון אקארד לחקר אבחון סרטן, העובד כחלק מהמרכז הבינתחומי לחקר סרטן ע"ש מורוס (MICC), מספק מסגרת תומכת למדענים מובילים העובדים על דרכים חדשות להגיע לזיהוי ואבחון מוקדם ומדויק של סרטן ושל חתימות מולקולריות ספציפיות. אבחון וגילוי מוקדמים של סרטן מסייעים רבות לקהילה הרפואית לשפר את יכולותיהם לשלוט בתוצאות הטיפול הרפואי, להציע טיפולים יעילים יותר ולהימנע משיטות ריפוי מיותרות וחריפות במיוחד.

בית הספר למחקר במדעי הביולוגיה ע"ש אקארד

פרופ׳ אילן למפל
בית הספר למחקר במדעי הביולוגיה ע"ש אקארד נוסד בשנת 2010 על ידי תורמים שבחרו להישאר בעילום שם. בית הספר למחקר על שם אקארד מאפשר לסטודנטים לתארים מתקדמים בביולוגיה לקבל את הכלים הדרושים בכדי להצטיין ולהצליח במחקריהם ולימודיהם.

מרכז לדימות המוח האנושי ע"ש נורמן והלן אשר

פרופ׳ זיו רייך
המרכז לדימות המוח האנושי ע"ש נורמן והלן אשר תומך ביישומן של טכנולוגיות דימות מתקדמות המאפשרות לצפות במוח ברזולוציה גבוהה במיוחד וסוללות את הדרך לתובנות חסרות תקדים בנוגע לתפקוד תקין ולקוי של המוח האנושי.

המכון לבינה מלאכותית

פרופ׳ שמעון אולמן
המכון לבינה מלאכותית מספק את התמיכה הדרושה למחקר מבוסס בינה מלאכותית ברחבי מכון ויצמן למדע. פעילויות המכון מחולקות לשלושה תחומים: המרכז לחקר בינה מלאכותית, בו מומחי ויצמן למדעי המחשב מפתחים טכניקות חדשות לקידום בינה מלאכותית ולמידת מכונה במכון ויצמן למדע; המרכז לבינה מלאכותית במדע, המהווה "מועדון" בו סטודנטים, מדענים ואנשי מקצוע מובילים בתחום הבינה המלאכותית חוברים יחדיו כדי לענות על שאלות מדעיות מהותיות; ומענקי AI Ignite, המוענקים על בסיס תחרותי למדענים המפתחים ומשתמשים בבינה מלאכותית מתקדמת במחקריהם.

המרכז לחקר בינה מלאכותית

פרופ׳ שמעון אולמן
המרכז לחקר בינה מלאכותית משמש כקרש הקפיצה התיאורטי והטכנולוגי העיקרי לקידום בינה מלאכותית ולמידת מכונה במכון ויצמן למדע. המרכז מקדם עבודה משותפת בקרב מדעני המכון לצד שיתופי פעולה מוסדיים, דוגמת השת"פ עם אוניברסיטת מוחמד בן זייד לבינה מלאכותית (MBZUAI) באיחוד האמירויות הערביות. המרכז מתמקד בפיתוח התשתית הדרושה לתמיכה במחקר מבוסס בינה מלאכותית, בכללה פיתוח אלגוריתמים ללמידת מכונה ורשתות עצביות מלאכותיות, ופיתוח גישות חדשות להפקת מידע משמעותי מנתוני ענק ('ביג דאטה.')

המרכז לאסטרופיסיקה ע"ש נלה וליאון בנוזיו

פרופ׳ אלי וקסמן
המרכז לאסטרופיסיקה ע"ש נלה וליאון בנוזיו מקדם מחקר באסטרופיסיקה תיאורטית וניסויית, קוסמולוגיה, ונושאים משיקים דוגמת אסטרונומיה תצפיתית, אסטרופיסיקה חישובית, ואסטרופיסיקה ניסויית של חלקיקים.

המרכז לחקר העצב ע"ש נלה וליאון בנוזיו

פרופ׳ אלעד שניידמן
המרכז לחקר העצב ע"ש נלה וליאון בנוזיו תומך בחקר מנגנונים נוירולוגיים מורכבים העומדים בבסיס למידה, זיכרון, ועיבוד החושי, כמו גם הקשרים בין המוח והמיינד (mind).

המרכז לחקר מחלות עצבים ע"ש נלה וליאון בנוזיו

ד"ר מיכל ריבלין
המרכז לחקר מחלות עצבים ע"ש נלה וליאון בנוזיו מקדם מחקר התורם להבנה של היסודות המולקולריים של מחלות נוירולוגיות, כולל הפרעות מוחיות התפתחותיות כגון תסמונת X שביר ותסמונת דאון, ומחלות נוירולוגיות הקשורות להזדקנות המוח.

מרכז נלה וליאון בנוזיו לפיסיקה של אנרגיות גבוהות

פרופ׳ עילם גרוס
נלה ולאון בנוזיו לפיסיקה של אנרגיות גבוהות תומך במחקרים אשר מתמקדים בניסיון להבין כיצד חלקיקים רוכשים את המאסה שלהם. המרכז מימן את השתתפות מדעני מכון ויצמן בחיפוש אחר בוזון היגס במאיץ החלקיקים LHC של הארגון האירופאי למחקר גרעיני (CERN) בשוויץ.

המכון לרפואה מולקולרית ע"ש י. ליאון בנוזיו

פרופ׳ רבקה דיקשטיין
המכון לרפואה מולקולרית ע"ש י. לאון בנוזיו תומך במחקר ביו-רפואי המיישם טכנולוגיות ריצוף גנטי וניקוי וזיהוי חלבונים וכן בזיהוי מחקרים בעלי השלכות רפואיות פוטנציאליות ומקדם שיתוף פעולה מחקרי בין מדע ורפואה.

בנק הרקמות ויצמן-ברזיל

פרופ׳ רביד שטראוסמן
בנק הרקמות ויצמן-ברזיל, הפועל כחלק מהמרכז הבינתחומי לחקר סרטן ע"ש מורוס (MICC), מאפשר לשמר גידולים סרטניים ולחקור אותם בשלבים שונים של התקדמות, אין-ויטרו וכן אין-ויוו. הבנק מסייע לחוקרי סרטן במכון ויצמן לחשוף את הקשר בין גנים להתפתחות גידולים ולאתר דרכים לשלוט בתהליכים אלה.

המרכז לחומרים מתקדמים וחכמים ע"ש תום ומרי בק

פרופ׳ ליאור קרוניק
המרכז לחומרים מתקדמים וחכמים ע"ש תום ומרי בק תומך במחקר פורץ דרך בחומרים חדשניים שעשויים לשמש לטובת תחומי הרפואה, התעשייה והאנרגיה החלופית.

מרכז יוסף ובל בראון למחקר תת-מיקרוני

פרופ׳ אלי זלדוב
מרכז יוסף ובל בראון למחקר תת-מיקרוני תומך במחקר בתחום מזעור מכשירים אלקטרוניים. מדעני המכון הנתמכים על-ידי המרכז עוסקים בעיצוב, פיתוח, ייצור ואפיון מוליכים-למחצה תת-מיקרוניים החיוניים לפיתוחו של סוג חדש של אלקטרוניקה קוונטית אשר עשויה להוביל לפיתוחם של שבבי מחשב קטנים יותר ומהירים יותר לטובת תעשיית האלקטרוניקה המתקדמת של המחר.

מרכז לחקר ניוון עצבי

פרופ׳ מיכאל פינזילבר
מרכז ויצמן-ברזיל לחקר ניוון עצבי מתמקד בגורמים ובמהלך ההתקדמות של מחלות נוירו דגנרטיביות במטרה לשפר תהליכים של מניעה, איתור מוקדם, עיכוב ואף ריפוי של מחלות אלה. המרכז, אשר פועל בתוך מכון עזריאלי לחקר המוח ומערכת העצבים, מקדם שיתופי פעולה עם רופאים בבתי חולים ובמרכזי מחקר רפואיים.

המרכז לחקר הכימיה של החיים ע"ש דיויד ברטון

פרופ׳ מיכאל פיינזילבר
המרכז לחקר הכימיה של החיים ע"ש דיויד ברטון הוקם על מנת לתמוך במחקר בסיסי בכיוונים חדשניים בתחום הכימיה הביולוגית, בדגש על תפקידי חלבונים כאבני בניין ביולוגיות וכזרזים לתגובות כימיות בגוף.

המרכז לחקר בריאות האשה

פרופ׳ רוני פז
המרכז לחקר בריאות האשה חותר לגשר על הפער הקיים בין מחקר בסיסי ומחקר קליני בסוגיות שונות בבריאות נשים ובבריאות מגדרית. המרכז תומך למשל בפרויקטי מחקר חיוניים בתחום הפריון ותפקוד השחלות, מחלות מוטות-מגדר, ומבנה והתפתחות העצם בהקשרי אוסטיאופורוזיס.

המרכז לנאנופיסיקה ע"ש מוריס וגבריאלה גולדשלגר

פרופ׳ יובל אורג
המרכז לנאנופיסיקה על-שם מוריס וגבריאלה גולדשלגר מקדם מחקר תיאורטי וניסיוני בתחום הנאנופיסיקה, בעקבות הצלחת המחקרים בפיסיקה מזוסקופית, תת-תחום של פיסיקה של חומר מעובה העוסק במערכות פיסיקליות שגודלן "בינוני" – בין המערכות הגדולות שנשלטות על-ידי תורת היחסות, לבין המערכות המיקרוסקופיות הנשלטות על-ידי תורת הקוונטים.

המרכז לאלקטרוניקה קוונטית ע"ש גרובר

פרופ׳ שחל אילני
המרכז לאלקטרוניקה קוונטית ע"ש גרובר תומך במחקר התנהגות אלקטרונים בחומר. מחקרים בתחום האלקטרוניקה הקוונטית עשויים לתמוך במזעור של טכנולוגיה ובפיתוחם של הטרנזיסטורים והמעגלים המשולבים של העתיד. בעולם בו גודל המכשור האלקטרוני מצטמצם והולך עד לקנה מידה נאנו-מטרי, השפעות מכניקת הקוונטים על עולם האלקטרוניקה מתרחבות ועשויות, בסופו של יום, להכתיב את תכונותיהם החשמליות של המכשור האלקטרוני.

מרכז מוריי ה. ומאיר גרודצקי לחקר תפקודי המוח העילאיים

פרופ׳ אלעד שניידמן
מרכז מוריי ומאיר גרודצקי לחקר תפקודי המוח העילאיים פועל להבנה מעמיקה יותר של החיבור בין תהליכים קוגניטיביים כגון תפיסה, פעולה, זיכרון ושליטה רגשית ובין תבניות הפעולה המרובות במוח, במנעד רחב של סדרי גודל בזמן ובמרחב.

המרכז לקידום תגליות מדעיות לזכרו של פרופ' חיים גרטי

פרופ׳ אירית שגיא
מרכז זה מספק תשתית פיננסית הדרושה לצורך הסבת פרויקטים חדשניים הנשענים על מדע בסיסי ולהם פוטנציאל יישומי גבוה, לכדי טכנולוגיות בשלות יותר. מטרת המרכז היא השקעה בטכנולוגיות אלו על-מנת למשוך גורמי תעשייה העשויים להשקיע במסחורן העתידי.

מרכז לאבטחה וחישה על-שם ננסי וסטיבן גרנד

פרופ׳ ינון רודיך
המרכז לאבטחה וחישה על-שם ננסי וסטיבן גרנד תומך בפיתוח סוגים חדשים של חיישנים ובדרכים לשפר את הרגישות והדיוק של שיטוח חישה. מחקרים הממומנים על ידי המחקר כוללים פיתוחם של ביו-חיישנים, חיישנים ביו-רפואיים, וכן טכנולוגיות ניסיוניות הדרושות לייצור חיישנים קטנים ומדויקים יותר המסוגלים לאתר כמויות מזעריות של חומרים בשיטות לא פולשניות.

המרכז הלאומי הישראלי לרפואה מותאמת אישית על שם ננסי וסטיבן גרנד

פרופ׳ רוברט פלור
המרכז הלאומי הישראלי לרפואה מותאמת אישית על-שם ננסי וסטיבן גרנד, המבוסס במכון ויצמן ומנוהל על-ידו, מציע לצוותים רב-תחומיים של מדענים, רופאים קליניים, חברות תרופות וחברות ביו-רפואיות לנהל מחקר בתחומי הגנומיקה, אפיון חלבונים, ביו-אינפורמטיקה וגילוי תרופות. התובנות העולות ממחקרים אלו מתורגמות לקליניקה לטובת בריאותם של בני האדם.

המרכז למחקר ימי ע"ש דה בוטון

פרופ׳ אילן קורן
המרכז למחקר ימי ע"ש דה בוטון מממן מחקרים העוסקים בים, תוך התמקדות בים התיכון, לצורך הבנת התהליכים השולטים ביחסי הגומלין של הים עם האטמוספירה והמגוון הביולוגי, הגיאולוגי והכימי שבו.

המכון למיפוי חלבונים ע"ש דה בוטון

פרופ׳ זיו רייך
המכון למיפוי חלבונים ע"ש דה בוטון עושה שימוש בכלים המתקדמים ביותר כדי לספק ניתוח מקיף וכמותני של חלבונים בכל דגימה ביולוגית עבור מדענים המבצעים מחקר בסיסי ומחקר ברפואה מותאמת אישית. המכון גם משרת כמרכז לחדשנות במחקר פרוטאומי, באמצעות שיתופי פעולה עם חוקרים ומומחים קליניים. יחידה זו פועלת בתוך המרכז הישראלי הלאומי לרפואה מותאמת אישית ע"ש ננסי וסטיבן גרנד.

בית ספר למחקר במדעי הכימיה ע"ש סולו דואק ומאוריציו דואק

פרופ׳ אורן טל
בית הספר למחקר במדעי הכימיה ע"ש סולו דואק ומאוריציו דואק עובד יד ביד עם הפקולטה לכימיה במכון ויצמן בכדי להעצים את הכשרתם של הסטודנטים לתארים מתקדמים בכימיה. בית הספר נוסד על-ידי שני אחים, מאוריציו וסולו ומשפחותיהם בשנת 2008.

מרכז מלווין דוברין לחקר תזונה ומדעי הצמח

פרופ׳ אסף אהרוני
מרכז מלווין דוברין לתזונה ומדעי הצמח מתמקד במאמצים להגדיל את תפוקתם ואיכותם התזונתי של צמחים באמצעות הבנה משופרת של הגנטיקה, הביוכימיה והפיזיולוגיה של הצמח.

המכון לחקר חלל ואופטיקה ע"ש אנדרה דלורו

פרופ׳ אבישי גל-ים
המכון לחקר חלל ואופטיקה ע"ש אנדרה דלורו תומך בחקר טבעו של היקום, מתת-החלקיק הקטן ביותר ועד הגלקסיות המרוחקות ביותר. המכון מאגד מדענים החוקרים תופעות קוונטיות של אור וחומר; את מרחבי החלל וכוכבי לכת, ממיקרו-מטאורים דרך ענקי גז ועד פיצוצי סופר-נובה בקצוות הרחוקים ביותר של היקום; ותאורטיקנים הפועלים בקני מידה עצומים ואינפיניטסימליים כאחד.

בית הספר למחקר במדעי הפיסיקה ע"ש אנדרה דלורו

פרופ׳ גלעד פרז
בית הספר למחקר במדעי הפיסיקה ע"ש אנדרה דלורו הוא חלק ממורשתו הנדיבה של היזם ואיש החזון הצרפתי, אנדרה דלורו, ושל קרן אדליס אותה ייסד. בית הספר מספק העשרה ורמה נוספת של תמיכה לסטודנטים לתארים מתקדמים במדעי הפיסיקה לאורך שנות לימודיהם במדרשת פיינברג של מכון ויצמן.

המרכז ע"ש פריץ האבר לכימיה פיסיקלית

פרופ׳ לוסיו פרידמן
המרכז ע"ש פריץ האבר לכימיה פיסיקלית תומך במחקרים בכימיה פיסיקלית, פיסיקה כימית ופיסיקה ביולוגית. תמיכה זו עוזרת לקבוצות ליזום כיווני מחקר חדשים ולפתח פעילויות קיימות באמצעות רכישת ציוד, חידוש ושדרוג מעבדות, פיתוח מערכות ניסוי ותחזוקה שוטפת של מכשור ייעודי.

המרכז לפרוטאומיקה מבנית ע"ש דנה ויוסי הולנדר

פרופ׳ מיכל שרון
המרכז לפרוטאומיקה מבנית ע"ש דנה ויוסי הולנדר פועל להבנת תהליך ההתארגנות מרחבית של חלבונים. הבנה מסוג זה מסייעת לחקור את תפקודם של חלבונים ואת תהליכי המחלה בגוף הנובעים מחלבונים פגומים, וכן להוביל לפיתוח תרופות חדשות, דרכי אבחון, חלבונים לשימושים תעשייתיים, חיסונים, נוגדנים, ביו-חיישנים, כימיקלים לשימוש חקלאי, ואורגניזמים מהונדסים. המרכז מספק שירותים ברמה הארצית.

המרכז למחקר התפתחות רשתות עצביות ע"ש הדה, אלברטו ודוד מילמן בארון

פרופ׳ גיל לבקוביץ
המרכז למחקר התפתחות רשתות עצביות ע"ש הדה, אלברטו ודוד מילמן בארון תומך במאמצים לחשוף בכלים טכנולוגיים את תהליך התפתחות הנוירונים השונים, למפות את נדידתם ולהתחקות אחר הדרך שבה שלוחות נוירונים נעות לאורך מרחקים גדולים כדי למצוא את מטרותיהם – על כל ההשלכות המשתמעות מכך עבור מגוון של מחלות והפרעות נוירו-התפתחותיות. מרכז זה פועל בתוך מכון עזריאלי לחקר המוח ומערכת העצבים.

המכון לגילוי תרופות ע"ש מוריס וויויאן ווהל

פרופ׳ זיו רייך
המכון לגילוי תרופות ע"ש מוריס וויויאן ווהל תומך במחקרם של מדענים ישראלים באוניברסיטאות, מכוני מחקר וחברות ביומד על ידי מתן שירותי סריקה וניתוח למטרת גילויים ביו-רפואיים ומולקולות בעלות פוטנציאל טיפולי ומניעתי.

מרכז ע"ש משפחת וילנר לביולוגיה של כלי דם

פרופ׳ רונן אלון
המרכז ע"ש משפחת וילנר לביולוגיה של כלי דם מתמקד בבקרה של תהליכים במערכת כלי הדם במצבי בריאות וחולי. היות ותקלות בבקרת תהליכים במערכת כלי הדם מובילות למגוון מחלות אנושיות כגון דום לב, שבץ וסרטן, ממצאים ממחקרים מהסוג הנתמך על ידי המרכז עשויים להוביל לפיתוח של כלים לאבחון מוקדם ולריפוי.

מכון למנהיגות ע"ש משפחת וילנר

פרופ׳ זיו רייך
המכון למנהיגות על-שם משפחת וילנר מספק תמיכה לפיתוח מחקר מדעי, חינוך ומנהיגות. המימון מהמכון משמש לגיוס מדענים צעירים וציוד מעבדותיהם, יוזמות מחקר וטכנולוגיה חדשות, רכישת מערכות מכשור מדעי, ומחקר בתחום החינוך המדעי.

מרכז הרי וז'נט וינברג לחקר גנטיקה מולקולרית של הצמחים

פרופ׳ אסף אהרוני
מרכז הרי וז'נט וינברג לחקר גנטיקה מולקולרית של צמחים תומך במחקרים התורמים להבנת הגנטיקה המולקולרית של צמחים, ובכך מסייעים להתמודד עם אתגרים גלובאליים כגון בטחון תזונתי, מחלות וקשיים סביבתיים.

מרכז ויצמן-ברזיל לחקר ניוון עצבי

פרופ׳ מיכאל פיינזילבר
מרכז ויצמן-ברזיל לחקר ניוון עצבי תומך במחקרים בנושא מחלות נוירודגנרטיביות, כולל גורמים, השלכות, אבחון, מניעה, עיכוב ואף ריפוי של מחלות אלה. המרכז מקדם שיתופי פעולה בין-תחומיים ורב-תחומיים בנושא.

המרכז לביולוגיה חישובית ע"ש ורטהיימר

פרופ׳ זיו רייך
המרכז לביולוגיה חישובית ע"ש ורטהיימר תומך במעבר של מדעי החיים לעידן של מחקר חישובי המתאפיין באיסוף כמויות חסרות תקדים של מידע ביולוגי ובניתוחן. עובדי המרכז מתמחים בביולוגיה חישובית ומשמשים כאנליסטים, מחנכים, ומתווכים בין המחלקות המדעיות, בהן הם עובדים, ובין המרכז הלאומי לרפואה מותאמת אישית על-שם ננסי וסטיבן גרנד.

מרכז ע"ש משפחת זוסמן לחקר מדעי הסביבה

פרופ׳ עודד אהרונסון
המרכז על-שם משפחת זוסמן לחקר מדעי הסביבה מתקצב מחקרים העוסקים ביחסי הגומלין המורכבים שבין המערכות הגדולות בכדור הארץ, לטובת פיתוח מקורות אנרגיה חדשניים ולא מזהמים.

המרכז לחקר למידה, זיכרון וקוגניציה

פרופ׳ נחום אולנובסקי
המרכז לחקר למידה, זיכרון וקוגניציה תומך במחקרים בנושא תפקודי המוח שעומדים בבסיס הזיכרון וההתנהגות, תוך שימוש באמצעי דימות מוחי, טכנולוגיות אלקטרופיסיולוגיות, בינה מלאכותית וגישות מתקדמות שמאפשרות התחקות אחר פעילות מוחית ושיפור יכולות אנושיות. מרכז זה פועל בתוך מכון עזריאלי לחקר המוח ומערכת העצבים.

מרכז קרנטר-פרינו לפיסיקת חלקיקים

ד"ר שקמה ברסלר
המרכז מתמקד בחקר בחינת הכוחות הקושרים חלקיקים תת-אטומיים, חיפוש צורות חדשות של חומר וחיזוק הקשר הרעיוני בין הפיסיקה הקלאסית לעקרונות הקוונטיים המנחים את התחום.

מרכז יד אברהם לחקר גישות איבחון וטיפול במחלות סרטניות

פרופ׳ שלו איצקוביץ
מרכז יד אברהם לחקר גישות אבחון וטיפול במחלות סרטניות מקדם את חקר מחלת הסרטן בדגש על הרכיבים הגנטיים של המחלה, לטובת פיתוח דרכים חדשות לאבחון מוקדם של תהליכים ממאירים ושיטות טיפול חדשניות.

מרכז ידע-סלע למחקר בסיסי

פרופ׳ זיו רייך
מרכז ידע-סלע למחקר בסיסי תומך במחקר בסיסי בכל תחומי מדעי הטבע והמדעים המדויקים.

מרכז התוכנית הלאומית לננו-מדע וטכנולוגיה

פרופ׳ גלעד הרן
מרכז היוזמה הלאומית הישראלית לננוטכנולוגיה הוא חלק מהיוזמה הלאומית הישראלית לננוטכנולוגיה, הפועלת כשיתוף פעולה בין משרד הכלכלה ותל"ם. המרכז תומך בפעילויות הקשורות לתחום הננו-מדע וננו-טכנולוגיה, בעיקר באמצעות מימון רכישת ציוד משותף חדש.

מרכז אידה כהן למתמטיקה

פרופ׳ מיכל אירני
מרכז אידה כהן למתמטיקה תומך בפעילויות שונות בפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.

מרכז מוריס ואילזה כץ להוראת המדעים

פרופ׳ ענת ירדן
מרכז מוריס ואילזה כץ להוראת המדעים מקדם מחקר בתחום הוראת המדעים בבתי ספר בישראל לטובת שיפור שיטות ההוראה והלמידה.

מכון למדעי החומרים ולתהודה מגנטית ע"ש אילזה כץ

פרופ׳ ינון רודיך
המכון למדעי החומרים ולתהודה מגנטית על-שם אילזה כץ מקדם מחקר העושה שימוש בתהודה מגנטית וטכנולוגיות מתקדמות בתחום. מדעני המכון הגיעו להישגים מרשימים בהבנת התיאוריה העומדת בבסיס העקרונות המכניים הקוונטיים של התהודה המגנטית, ובכך תרמו ליצירת מגוון רחב של חומרים חדשים, טכניקות מחקר ויישומים רפואיים.

המרכז לבינה מלאכותית במדע

פרופ׳ עמוס תנאי
המרכז לבינה מלאכותית במדע הוא ביתה של קהילה מגוונת העוסקת בפתרון בעיות מדעיות בעזרת בינה מלאכותית. חברי הקהילה, המורכבת מחוקרים וסטודנטים במכון ויצמן למדע, משתפים פעולה עם מומחים מהאקדמיה והתעשייה ליישום חדשני של בינה מלאכותית לצד פיתוח טכנולוגיות חדשות בתחום. בנוסף לחקר שאלות מדעיות משמעותיות, פעילות המרכז מסייעת למדענים לחדד את כישוריהם בתחום ומוסיפה רבדים חדשים לארגז הכלים של כישורי הבינה המלאכותית הזמינים למדעני המכון ברחבי הקמפוס.

מרכז צ'רלס וטילי לובין לביוטכנולוגיה של הצמח

פרופ׳ אסף אהרוני
מרכז צ'רלס וטילי לובין לביוטכנולוגיה של הצמח תומך במחקרים העוסקים בגדילה ותפוקה של צמחים, אשר יכולים להיות מיושמים לאחר מכן לטובת שיפור גידולים קיימים. משימתו של המרכז היא לסייע במגוון דרכים למאמץ ההתמודדות עם אתגרים גלובאליים חשובים כגון בטחון תזונתי, מחלות ואתגרים סביבתיים.

מרכז לחקר בריאות הילד ע"ש ד"ר ארהרד, אמי ופרד לווינסון

פרופ׳ רבקה דיקשטיין
המרכז מקדם מחקרים העוסקים במחלקות ילדות ומחלות מולדות.

בית ספר למחקר במדעי הביוכימיה ע"ש לורי לוקי

פרופ׳ אילן למפל
בית הספר למחקר במדעי הביוכימיה ע"ש לורי לוקיי נוסד על ידי לורי לוקיי מסן-פרנסיסקו בשנת 2007 לטובת רווחתם של סטודנטים לתארים מתקדמים בביוכימיה. בית ספר זה היה הראשון מבין חמשת בתי הספר למחקר אשר נוצרו על-מנת לתמוך בהכשרה של סטודנטים במדרשת פיינברג של מכון ויצמן.

המרכז לחקר טראומה וחרדה ע"ש מ. יהודית רות

פרופ׳ רוני פז
המרכז לחקר טראומה וחרדה ע"ש מ. יהודית רות תומך במחקרים בתחום מדעי המוח, לשם קידום ההבנה והטיפול במחלות נפש.

המכון למחקר טרום קליני של המוח ע"ש מ. יהודית רות

פרופ׳ אורלי ריינר
המכון למחקר טרום קליני של המוח ע"ש מ. יהודית רות מקדם מחקר מדעי רחב טווח בנושאים של בריאות הנפש, התפתחות המוח ודגנרציה, מתוך גישה רב תחומית ושילוב של חדשנות ביו רפואית עם פלטפורמה של מודלים חיים על מנת לקדם גילויים פורצי דרך בתחום.

המרכז למדע וטכנולוגיה קוונטיים

פרופ׳ עופר פירסטנברג
המרכז למדע וטכנולוגיה קוונטיים מקדם מחקרים בנושא יישומיה של מכניקת הקוונטים בפיסיקה, בכימיה, באופטיקה ובהנדסה. בהתבסס על גילויים בנוגע להתנהגות החומר בקנה מידה זעיר, מדענים במרכז זה חוקרים כיצד ניתן לגייס תכונות קוונטיות מורכבות כגון סופרפוזיציה ושזירה לשם פיתוח של טכנולוגיות העתיד.

מרכז לחוקרים חדשים

פרופ׳ זיו רייך
המרכז לחוקרים חדשים מנהל קרנות ותרומות נדיבות המוקדשות לטובת סיוע לאנשי סגל וחוקרים צעירים בכדי שיוכלו להצטיין במהלך שנותיהם הראשונות הקריטיות במכון ויצמן למדע.

המרכז למדע הנתונים במכון ויצמן למדע

פרופ׳ אוהד שמיר
המרכז למדע הנתונים במכון ויצמן למדע, שבתוך היוזמה לבינה מלאכותית בשירות המדע, מקדם יישום של כלי מדע נתונים מתקדמים לטובת מחקר בסיסי במדעי הטבע, באמצעות טיפוח שיתופי פעולה בינתחומיים ופיתוח כלים חישוביים חדשניים.

מרכז מונרוי-מרקס המשולב לחקר הפרעות מוח

פרופ׳ איתן ראובני
מרכז מונרוי-מרקס המשולב לחקר הפרעות מוח תומך בתרגום של מחקר בסיסי במדעי המוח ליישומים רפואיים. מרכז זה, אשר פועל בתוך המכון לחקר המוח ומערכת העצבים, מקדם שיתופי פעולה בין חוקרים במכון ויצמן ואנשי רפואה בישראל וברחבי העולם, המפתחים כלים טכנולוגיים וחישוביים בתחום.

המרכז לדימות ממוזער ודימות נאנו-ביולוגי ע"ש ארווינג וצ'רנה מוסקוביץ

פרופ׳ מיכאל אלבאום
המרכז לדימות ממוזער ודימות נאנו-ביולוגי ע"ש ארווינג וצ'רנה מוסקוביץ' מתמקד בהגברת יכולות הדימות במכון ויצמן. המרכז תומך ביוזמות חדשות לשיפור טכניקות ויכולות הדימות וההדמיה וברכישת ציוד חדשני ושדרוג האמצעים הקיימים.

המרכז הבינתחומי לחקר סרטן ע"ש מורוס

פרופ׳ משה אורן
המרכז הבינתחומי לחקר סרטן ע"ש מורוס (MICC) פועל להבנה מעמיקה של מורכבות מחלת הסרטן באמצעות בחינת תובנות מהמחקר הבסיסי בשדה הקליני והעברת משוב אודות תובנות אלו ממטופלים וכן דגימות רקמה מהמרפאה חזרה למעבדה. מטרת המרכז הינה לקדם רפואת סרטן מותאמת-אישית דרך פעילות מחקר שנועדה למניעה, לאבחון מוקדם ולטיפול במחלה. המרכז פועל באמצעות שישה מוסדות: המכון לאבחון סרטן ע"ש אקארד, המכון לחקר מניעת סרטן ע"ש אגודת ידידי מכון ויצמן בשווייץ, מכון אקארד לחקר אבחון סרטן, המכון לחקר הטיפול בסרטן ע"ש דואק, בנק הרקמות ויצמן-ברזיל, המערך למיון תאים סרטניים ע"ש קליינמן ומערך המיקרוסקופיה לחקר סרטן ע"ש דה פיצ'וטו לזכר וולפגנג ורות לסר.

בית ספר למחקר במתמטיקה ובמדעי המחשב ע"ש מורוס

פרופ׳ דמיטרי גורביץ
בית ספר למחקר במתמטיקה ובמדעי המחשב ע"ש מורוס נוסד בשנת 2009 על-ידי מנפרד מורוס ומשפחתו בכדי לסייע לצרכיהם של סטודנטים לתארים מתקדמים בתחומי מפתח במתמטיקה.

המרכז לביולוגיה מבנית ע"ש יוסף וסיל מזר

פרופ׳ קובי לוי
המרכז לביולוגיה מבנית ע"ש יוסף וסיל מזר מתמקד במאמצים לגלות את המבנה המולקולרי של מאקרו-מולקולות ביולוגיות, ובמיוחד חלבונים וחומצות גרעין; כיצד הם רוכשים את מבניהם; וכיצד שינויים מבניים משפיעים על תפקודם - תחום מחקר בעל משמעות ביולוגית מרכזית היות ומאקרו-מולקולות מבצעות את רוב התפקידים בתא.

המרכז לחקר מחלות זיהומיות

פרופ׳ ערן אלינב
המרכז לחקר מחלות זיהומיות עוסק במחקר מיקרוביולוגי ומיקרוביומי כחלק מהמאמצים להרחיב את הידע המולקולרי של ממשקי פתוגן-תא מארח ואת הקשר שלהם למחלות מידבקות ושאינן מידבקות, לשם פיתוח פתרונות רפואיים שינתנו מענה לאיום של מחלות זיהומיות על בריאות המין האנושי.

המרכז לתיאוריה כימית וחישוביות ע"ש בן מיי

פרופ׳ ערן בוכבינדר
המרכז לתיאוריה כימית וחישוביות ע"ש בן מיי מחבר בין מדענים תיאורטיים וחישוביים על מנת לחקור רכיבי היסוד חומרים ומערכות פיסיקליות, תוך שימוש בכלים תיאורטיים וחישוביים עבור קשת רחבה של מחקרים.

מרכז מינרבה לתיקון עצמי של מערכות לאנרגיה וקיימות

פרופ׳ ארנסטו יוסלביץ
מרכז מינרבה לחקר תיקון עצמי של מערכות אנרגיה וקיימות מתמקד בגילוי ועיצוב עקרונות לתיקון עצמי בחומרים, במערכות ומבני התקנים להמרת ואחסון אנרגיה בת קיימא.

מרכז מינרבה על-שם אברון-וילשטטר למחקר בפוטוסינטזה

פרופ׳ אביגדור שרץ
קרן מינרבה, האוניברסיטה העברית ירושלים ומכון ויצמן למדע ייסדו את מרכז מינרבה על-שם אברון-וילשטטר למחקר בפוטוסינטזה בשנת 1995. המרכז מקדם מחקר הנוגע להיבטים הכימיים, פיסיקליים, טכנולוגיים ובקרתיים של תהליך הפוטוסינטזה, מהרמה המולקולרית לרמה הגלובאלית.

מרכז מינרבה ע"ש אלברט אינשטין לפיסיקה תאורטית

פרופ׳ מרדכי מילגרום
תומך במחקר בפיסיקה תיאורטית בדגש על שיתוף פעולה בין מדעני מכון ויצמן ומדענים גרמנים. המחקרים נעים בין ההיבטים המופשטים ביותר של תיאורית המיתרים, דרך אסטרופיסיקה, ועד לבעיות מעשיות בתחומי אופטיקה, פיסיקה סטטיסטית ופיסיקה של חומר מעובה.

מרכז מינרבה ע"ש יוסף כהן לחקר ביו-ממברנות

פרופ׳ איתן ביבי
מרכז מינרבה ע"ש ד"ר יוסף כהן לחקר ביו-ממברנות נחנך בשנת 1988 על-מנת להנציח את תרומתו הגדולה של ד"ר כהן לקשרים המדעיים בין גרמניה וישראל. באמצעות פעילותו, ניתנה תשומת לב מיוחדת לקידום הקשרים בין מדענים ישראלים וגרמנים.

מרכז מינרבה על-שם ג'ון פון נוימן לפיתוח מערכות מגיבות

פרופ׳ דוד הראל
מרכז מינרבה על-שם ג'ון פון נוימן לפיתוח מערכות מגיבות מקדם את פיתוחן של מערכות ריאקטיביות מורכבות, בעיקר באמצעות תהליכים של מידול וניתוח. המחקר מתמקד בייצוגים חזותיים וכלים תומכים לבניית מודלים וכן בשיטות הדמיה וניתוח בעלות משקל. המרכז עובד בצמוד עם יישומים שונים בתעשייה; פרויקטים נוספים כוללים מחשוב מוכוון-שירות, סימולטורים טקטיים ותהליכי מערכות בריאות.

מרכז מינרבה לאסטרטגיות לקבלת החלטות של מיקרואורגניזמים

פרופ׳ נעמה ברקאי
מרכז מינרבה לאסטרטגיות לקבלת החלטות של מיקרואורגניזמים נוסד בשנת 2015 ומוקדש לחקר ההסתברות של קבלת החלטות בבקטריות ונבגי שמרים.

מרכז מינרבה להדמיה חיה של אבולוציה במעבדה

פרופ׳ יצחק פלפל
מרכז מינרבה להדמיה חיה של אבולוציה במעבדה – נוסד בשנת 2014 לטובת קידום מחקר מדעי בתחומי האבולוציה, הגנומיקה והביולוגיה של מערכות. אורגניזמים המשמשים למחקרים אלו הם לרוב מיקרו-אורגניזמים, תולעים ובני אדם.

מרכז מינרבה לחיים בתנאים פלנטריים קיצוניים

פרופ׳ עודד אהרונסון
מרכז מינרבה לחיים בתנאים פלנטריים קיצוניים מוקדש לחקר החיים בתנאי קיצון על כוכבי הלכת במערכת השמש ומעבר לה; ללימוד ההיבטים הפיסיקליים, גיאוכימיים וביולוגיים של התחום; ולפיתוח מסגרת מחקרית בה ניתן יהיה לדרוש בשאלות העומדות בחזית המחקר אודות חיים אחרים ביקום.

מרכז מינרבה לפיסיקה לא ליניארית של מערכות מורכבות

פרופ׳ איתמר פרוקציה
מרכז מינרבה לפיסיקה לא-ליניארית של מערכות מורכבות תומך במחקר העוסק בדינמיקות לא-ליניאריות וביישומן, כולל זרמי מערבולת, מחקרים תיאורטיים וניסויים במבנים תבניתיים, ובחירה ושונות תבניתית. מחקרים אלו מיושמים בכדי לפתור בעיות ספציפיות בתחומי האסטרופיסיקה, הגיאופיסיקה והביולוגיה.

המכון לחקר המיקרוביום

פרופ׳ זיו רייך
המכון לחקר המיקרוביום משלב כלים מתחומי האימונולוגיה, הביולוגיה המולקולרית של התא והמתמטיקה לחקר האופן שבו מינים מיקרוביאלים, שמתגוררים באופן טבעי במערכת העיכול, משפיעים על בריאות האדם. בלב המכון נמצא "פרויקט התזונה האישית", והוא מקדם שיתופי פעולה שם חוקרי רפואה. למחקרים שנעשים על ידי חוקרי המכון יש יישומים לחקר רפואה מותאמת אישית, השמנת יתר, סוכרת, התפתחות דלקות, סרטן ומחלות נוירודגנרטיביות.

המכון לחקר הטיפול בסרטן ע"ש דואק

פרופ׳ יוסף ירדן
המכון לחקר הטיפול בסרטן ע"ש דואק, הפועל כחלק מהמרכז הבינתחומי לחקר סרטן ע"ש מורוס (MICC), חותר לחשיפת המכניזמים המולקולריים של תאים סרטניים והמיקרו-סביבה של הגידול (כגון: רקמות, כלי דם ותאים חיסוניים), שואף להשגת הבנה עמוקה של מוות תאי מתוכנת, המותקן בכל תא, ומחפש אחר גישות ביולוגיות חדשות ויעילות להתגבר על התנגדותם של תאי גידולים לטיפול. מטרת המכון היא לאתר תרופות וסוגי טיפול אחרים, שיוכלו לחסל תאים סרטניים ותאים משלימים, תוך גרימה של נזק מינימלי או אפסי לרקמות בריאות.

המרכז למכניקה סטטיסטית

פרופ׳ גריגורי פלקוביץ
המרכז למכניקה סטטיסטית תומך במחקר בתחום הפיסיקה הסטטיסטית ויישומיה בקשת רחבה של דיסציפלינות; מביולוגיה וחקר חומרים רכים למכניקת הזורמים ותורת המידע הקוונטי.

המרכז לביולוגיה של ההזדקנות ע"ש בל ואירוינג מלר

פרופ׳ ערן אלינב
המרכז לביולוגיה של ההזדקנות ע"ש בל ואירוינג מלר מקדם מחקר אודות הפתולוגיה של ההזדקנות, ובכלל זה מערכת החיסון, מערכת כלי הדם, הרקמות המחברות ועוד.

המכון לביואינפורמטיקה ע"ש אילנה ופסקל מנטו

ד"ר דן בן-אברהם
המכון לביואינפורמטיקה ע"ש אילנה ופסקל מנטו עושה שימוש בכלים חישוביים חדשניים בכדי לסייע למדענים לנתח ביעילות ובדייקנות את הררי המידע העשירים שנוצרים כתוצאה ממחקרים מודרניים בהיקף גדול, הן פרה-קליניים והן קליניים. מיזוג זה של ביולוגיה וחישוביות, תחת המסגרת של המרכז הלאומי הישראלי לרפואה מותאמת אישית על-שם ננסי וסטיבן גרנד, הפך לכוח מניע משמעותי במחקרים ביולוגים ברחבי העולם.

המרכז להנדסה ביו-רפואית ועיבוד אותות ע"ש מניה איגל

פרופ׳ יונינה אלדר
המרכז להנדסה ביו-רפואית ועיבוד אותות ע"ש מניה איגל מתמקד בשילוב בין מדעי המחשב וטכניקות מתקדמות המשמשות במדעי החיים, מדעי המוח, חקר סרטן ותחומי מחקר נוספים בהם נדרש ניתוח של אותות ונתונים בקנה מידה גדול.

המכון לחקר מניעת סרטן ע"ש אגודת ידידי מכון ויצמן בשוויץ

פרופ׳ סימה לב
המכון לחקר מניעת סרטן ע"ש אגודת ידידי מכון ויצמן בשוויץ מקדם יוזמות לגילוי כיוונים לא-קונבנציונליים למאבק בסרטן, תוך התמקדות במציאת שיטות מחקר וכלים חדשניים ופורצי דרך באמצעות בנייתה של קהילת מדענים אינטראקטיבית. מכון זה הוא חלק מהמכון הבינתחומי לחקר סרטן ע"ש מורוס.

המערך למיון תאים סרטניים ע"ש קליינמן

פרופ׳ נטע רגב-רוצקי
המערך למיון תאים סרטניים ע"ש קליינמן, הפועל כחלק מהמרכז הבינתחומי לחקר סרטן ע"ש מורוס (MICC), מספק לחוקרים במכון ויצמן טכנולוגיות מתקדמות בתחום של מיון תאים בודדים, אשר מאפשרות להם לזהות, למיין, ולנתח תאים סרטניים ותאים סמוכים. חקר התקשורת בין תאים מסייע לעצב פתרונות מותאמים אישית למיגור סרטן.

מערך המיקרוסקופיה לחקר סרטן ע"ש דה פיצ'וטו לזכר וולפגנג ורות לסר

פרופ׳ מיכל נאמן
מערך המיקרוסקופיה לחקר סרטן ע"ש דה פיצ'וטו לזכר וולפגנג ורות לסר מציע לחוקרי מכון ויצמן מציע לחוקרים שירותים של הדמיה אופטית וניתוח תמונה, תוך שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתחום. המערך פועל כחלק מהמרכז הבינתחומי לחקר סרטן ע"ש מורוס (MICC).

מרכז למצויינות מדעית

פרופ׳ זיו רייך
המרכז למצויינות מדעית מפקח על קרנות צמיתות ותרומות המשמשות למתן מענקים לחוקרים בעלי ותק עם רעיונות מחקר חדשים ומקוריים.

המרכז לחקר נוירואימונולוגיה ונוירומודולציה ע"ש משפחת אנדראה ולורנס וולף

פרופ׳ ערן הורנשטיין
המרכז לחקר נוירואימונולוגיה ונוירומודולציה ע"ש משפחת אנדראה ולורנס וולף תומך בשימוש בכלים וטכנולוגיות חדשניות לחקר האינטראקציות בין נוירונים, רקמות עצביות ותאי חיסון, במטרה להבין ולאפנן את הממשק העצבי/חיסוני כדי לשפר את תפקודו הבריא של המוח. מרכז זה פועל בתוך מכון עזריאלי לחקר המוח ומערכת העצבים.

המרכז לחקר הפיתוח של כלים נוירו-טכנולוגיים חדשניים

פרופ׳ עופר יזהר
המרכז לחקר הפיתוח של כלים נוירו-טכנולוגיים חדשניים תומך בפיתוח של טכנולוגיות חדשניות ושיטות מתקדמות עבור המרכזים שפועלים במסגרת מכון עזריאלי לחקר המוח ומערכת העצבים. במרכז זה עובדים יחדיו ביולוגים, פיסיקאים, כימאים, מהנדסים ואנשי תוכנה כדי כלים חדשניים לטובת חקר המוח.

קרן ג'אן ויוסף ניסים למחקר במדעי החיים

פרופ׳ זיו רייך
קרן ניסים לחקר במדעי החיים מאפשר למדענים במכון לקדם מחקר ביו-רפואי פורץ דרך בתקווה כי מחקרים מסוג זה יובילו ליישומים מדעיים. המרכז מגייס מדענים צעירים מצטיינים ומסייע להם ברכישת ציוד מחקר ביו-רפואי, תומך ברכישת ציוד מדעי ומעניק מענקי מחקר.

המרכז למיקרוביולוגיה ע"ש משפחת נל

פרופ׳ רותם שורק
מטרתו של המרכז למיקרוביולוגיה ע"ש משפחת נל היא לקדם את הבנתנו בנוגע למיקרואורגניזמים ולרתום ידע זה לטובת יצירת כלים חדשים עבור שיפור הבריאות והסביבה.

המכון לסביבה וקיימות

פרופ׳ רון מילוא
המכון לסביבה וקיימות שואף לספק את הבסיס המדעי לפיתוח פתרונות פורצי דרך להגנת הסביבה וקידום אורך חיים בר קיימא. המכון התפתח מהיוזמה לחקר קיימות ואנרגיה (SAERI), שהוקמה בשנת 2006 כדי לתמוך בתגליות מדעיות בתחום האנרגיה החלופית ומאוחר יותר, בתחומים נוספים של מחקר סביבה וקיימות.

מכון סגול לאריכות ימים

פרופ׳ אורי אלון
מכון סגול לאריכות ימים מקדם חקר בינתחומי של תופעות הקשורות בהזדקנות ובאריכות ימים. פעילויות המכון מתמקדות בחקר נושאים הקשורים בנוירוביולוגיה, במטבוליזם, בתזונה ובמחלות לב וכלי דם.

מרכז סגול לחקר המוח המתבגר

פרופ׳ אליאור פלס
מרכז סגול לחקר המוח המתבגר מתמקד בתהליכי הזדקנות בבריאות ובחולי, תוך בחינת אספקטים מולקולריים, מבניים ותפקודיים של התבגרות המוח בשילוב עם ניתוח התנהגותי. זאת, במטרה לקדם גישות רפואיות חדשות. המרכז פועל בתוך מכון עזריאלי לחקר המוח ומערכת העצבים.

המרכז לחקר סרטן ילדות ומחלות מערכת החיסון ע"ש דונלד קירק

פרופ׳ עירן אלינב
המרכז לחקר סרטן ילדות ומחלות מערכת החיסון ע"ש דונלד קירק תומך במחקר בסיסי וקליני העוסק במגוון רחב של מחלות ילדות והפרעות חיסוניות.

מכון עזריאלי למדעי המוח ומערכת העצבים

פרופ׳ רוני פז
מכון עזריאלי למדעי המוח ומערכת העצבים הוא יוזמת דגל המשלבת 12 מרכזי מחקר שמטרתם להאיץ את חקר מדעי המוח על ידי העצמת המומחיות והרחבת התשתית המוקדשים לכך במכון ויצמן למדע. מכון זה משמש מוקד לפעילויות, מתקנים וטכנולוגיות מתקדמות במדעי המוח, ויקדם שיתופי פעולה בתחומים שונים.

המכון הלאומי ע"ש עזריאלי לדימות ומחקר המוח האנושי

פרופ׳ נעם סובל
המכון הלאומי ע"ש עזריאלי לדימות ומחקר המוח האנושי תומך במחקרים בתחום הפיזיולוגיה, הביוכימיה ותפקוד המוח האנושי ובתחום מחלות מערכת העצבים, ופועל לקידום פיתוח תרופות משופרות למחלות אלו. המרכז יפעל בתיאום עם המרכז הלאומי להדמיית וגירוי המוח , גוף בתמיכת המדינה המובל על ידי מכון ויצמן בשותפות עם הטכניון והמרכז הרפואי תל-אביב ע"ש סוראסקי.

מכון עזריאלי למערכות ביולוגיות

פרופ׳ יצחק פלפל
מכון עזריאלי למערכות ביולוגיות מעניק את התשתית לטווח רחב של תחומי מחקר אשר עושים שימוש בשיטות ובכלים מתחום הפיסיקה והמתמטיקה על מנת לחקור רשתות ביולוגיות הנמצאות בכל התאים והיצורים וכדי להבין תופעות ביולוגיות, החל במבנה הגנים ובתפקודם ועד התפתחות אורגניזמים וגידולים סרטניים.

המרכז לחקר פגיעה והתחדשות של תאי עצב

פרופ׳ אברהם ירון
המרכז לחקר פגיעה והתחדשות של תאי עצב עוסק בשאלות יסוד דוגמת תגובה לפציעה ויכולת ההתחדשות של רקמה עצבית פגומה, אשר נובעת לא רק מהנוירון עצמו אלא גם מהתמיכה מרקמות שכנות. מחקרי המכון והתובנות הנגזרות מהם עשויים להוביל לפיתוחם של כלים וטיפולים שיוכלו לסייע להתחדשות נוירונים פגועים ולהעניק לאנשים שחוו פציעות כגון שבץ או תאונות בריאות שלמה.

המרכז לגנטיקה מולקולרית ע"ש פורשהיימר

פרופ׳ יצחק פלפל
המרכז לגנטיקה מולקולרית ע"ש פורשהיימר תומך במחקרים העוסקים במנגנונים המולקולריים והגנטיים המניעים תהליכים ביולוגיים בסיסיים באורגניזמים מורכבים, הן ברמת התא הבודד והן בתרביות.

המרכז לפיסיקה ניסיונית

פרופ׳ אבישי גל-ים
המרכז לפיסיקה ניסיונית מטפח מחקר בכל תחומי הפיסיקה הניסויית, החל בהיבטים הבסיסיים ביותר של פיסיקת חלקיקים ועד למחקרים ניסויים בתכונות חומר בסיסיות, כגון מוליכים-למחצה ומוליכי-על. כמו כן, המחקר כולל פיסיקה אטומית, מולקולרית, פלזמה ואופטית וכן מחקרים בינתחומיים בפיסיקה של מערכות ביולוגיות.

מרכז לפיתוח תשתיות מחקר

פרופ׳ זיו רייך
המרכז לפיתוח תשתיות מחקר מספק תקציבים המאפשרים לעמיתי מחקר ומהנדסים מסגל המכון לפתח שיטות למקסום הפוטנציאל של מכשור מדעי במכון ולהתאימו לצרכי המחקר המשתנים . תמיכה זו מיועדת לעודד מציאת פתרונות חדשניים לצרכי מחקר ייחודיים, הדורשים התאמות ספציפיות לפרוטוקולים סטנדרטיים או רמת ביצוע גבוהה מסטנדרט היצרן.

מרכז מכון ויצמן-מקס פלנק לארכאולוגיה ואנתרופולוגיה אינטגרטיבית

פרופ׳ סטיפן ויינר
מרכז מקס פלנק-מכון ויצמן לארכאולוגיה ואנתרופולוגיה אינטגרטיבית מקדם מחקרים בתחום הארכיאולוגיה דרך שימוש משולב במתודולוגיות מעבדה שונות. פרופ' ז'אן-ז'אק הובלין, מכון מקס פלנק לאנתרופולוגיה אבולוציונית, ראש המרכז-שותף)

המכון למדעי הכימיה ע"ש פרלמן

המכון למדעי הכימיה ע"ש פרלמן תומך בפעילות השוטפת המתבצעת בבניין פרלמן למדעי הכימיה ובתחזוקתו. הבניין הוקם על-ידי הרולד פרלמן ז"ל, ממייסדיה של אגודת הידידים של מכון ויצמן למדע בשיקגו. תמיכת המכון על-שם פרלמן מאפשרת למדענים מהמחלקות לחומרים ופני שטח ולפיסיקה כימית לבצע את עבודות המחקר שלהם במתקן מדעי מתקדם. המחקר המדעי המתבצע בבניין פרלמן הוא מגוון וכולל, בין היתר, פיתוח ננו-צינורות; מציאת מקורות אנרגיה חלופיים ושיפור יעילותן של טכנולוגיות לאנרגיה בת-קיימא; זיהוי מודלים תיאורטיים למבנים ודינמיקה של התא; וחידושים בשיטות מתקדמות בתהודה גרעינית מגנטית (NMR).

המכון לאימונולוגיה של האדם ע"ש מוריס קאהן

פרופ׳ זיו רייך
המכון לאימונולוגיה של האדם ע"ש מוריס קאהן מוקדש לחקר של מערכת החיסון הנרכשת, כלומר, להבנת האופן שבו פועלים מנגנוני ההגנה של מערכת החיסון. מטרתנו היא להבין את יחסי הגומלין בין התאים והמולקולות העומדים בבסיסה של התגובה החיסונית - המתווכת על ידי נוגדנים - לפתוגנים מזהמים, לחיסון ולמזהמים וחיידקים במערכת העיכול. את ממצאי המחקרים הללו רותמים המדענים שלנו ליצירה של אסטרטגיות חדשות למניפולציה של מערכת החיסון ולחיסול גידולים סרטניים בשיטות של אימונותרפיה. על ידי אפיון הרכיבים התאיים והמולקולריים המעורבים בתגובה חיסונית מוצלחת, אנו שואפים לסלול את הדרך לגילוי של חיסונים ושל טיפולים חדשים שיתנו מענה למגוון רב של מחלות, כולל סוגים מסוימים של סרטן.

מרכז ע"ש משפחת קאהן לחקר ביולוגיה של מערכות בתאי אדם

פרופ׳ יצחק פלפל
המרכז ע"ש משפחת קאהן לחקר ביולוגיה של מערכות בתאי אדם פורש את חסותו על מחקרים מתקדמים בביולוגיה של מערכות, גישה הוליסטית לחקר הביולוגיה השואפת לנטר במקביל את כל התהליכים הביולוגיים הפועלים כמערכת משולבת.

המכון לכנסים ע"ש דימיטריס קוראפס

פרופ׳ זיו רייך
המכון לכנסים ע"ש דימיטריס קוראפס תומך בכנסים מדעיים בינלאומיים במרכז הכנסים על-שם דוד לופאטי, הממוקם בקמפוס המכון, במטרה להעשיר את חילופי הידע האינטלקטואליים ולבסס את מעמדו של מכון ויצמן כמוקד עולמי למחקר מדעי

מרכז הלן ומרטין קימל למדעי הארכאולוגיה

פרופ׳ אליזבטה בוארטו
מטרתו העיקרית של מרכז הלן ומרטין קימל למדעי הארכאולוגיה היא להכשיר סטודנטים ללימודי דוקטורט הן במדעי הטבע והן בארכיאולוגיה, ובכך לאפשר להם ליישם את הכלים והשיטות האנליטיים המתוחכמים ביותר במחקרי תרבויות עתיקות המבוססים על ממצאים חומריים.

מרכז הלן ומרטין קימל למדעי הננו

פרופ׳ דן אורון
מרכז הלן ומרטין קימל למדעי הננו מטפח את הממשק בין ביולוגיה מולקולרית ומדעי הננו במטרה לזהות ננו-חומרים חדשים ומשופרים. המרכז גם תומך במעבדות הלן ומרטין קימל למדעי הננו במכון ויצמן.

מרכז לעיצוב מולקולרי ע"ש הלן ומרטין קימל

פרופ׳ גרשום מרטין
המרכז לעיצוב מולקולרי על-שם הלן ומרטין קימל תומך במחקר העוסק בעיצובן ובייצורן של מולקולות אורגניות ואורגנו-מתכתיות בעלות תכונות חדשות ובפיתוח של שיטות ייצור חדשות אשר עשויות להשפיע על תעשיות התרופות והכימיקלים העדינים.

מרכז הלן קימל למדעים פלנטריים

פרופ׳ יוחאי כספי
מרכז הלן קימל למדעים פלנטריים מטפח שיתופי פעולה חדשניים בחקר הגיאולוגיה, הגיאופיסיקה, הגיאוכימיה, אקסו-ביולוגיה, אקלים ואטמוספירות של כוכבי לכת, וכוכבים מחוץ למערכת השמש. המרכז תומך בתכנית ללימודים מתקדמים במדעי כוכבי הלכת ומסייע למכון ויצמן להפוך לגורם מוביל ביוזמות מחקר לאומיות ובינלאומיות בחקר החלל.

המכון לתהודה מגנטית ע"ש הלן ומרטין קימל

פרופ׳ ינון רודיך
המכון לתהודה מגנטית על-שם הלן ומרטין קימל מעודד חידושים בטכנולוגיות תהודה מגנטית ותורם תרומה משמעותית למחקר בסיסי וליישום טכנולוגיות בתחום.

מרכז הלן ומילטון א. קימלמן לחקר מבנה של ביומולקולות

פרופ׳ עדה יונת
מרכז הלן ומילטון א. קימלמן לחקר מבנה של ביומולקולות מקדם מחקרים אודות המבנה של מאקרו-מולקולות ביולוגיות ושילובן ליחידות ואברונים פנים-תאיים פעילים ומתפקדים. המרכז תומך בפרויקטים החוקרים חומצות גרעין וביטוי וטיהור חלבונים, קריסטליזציה, ואיסוף מידע קריסטלוגרפי.

מכון קלור לדימות וספקטרוסקופיה של תהודה מגנטית בעוצמות גבוהות

פרופ׳ לוסיו פרידמן
מכון קלור לדימות וספקטרוסקופיה של תהודה מגנטית בעוצמות גבוהות תומך בשאלות מחקר בקשת רחבה של נושאים: פיזיולוגיה וביוכימיה של התא, של רקמות ושל בעלי חיים ובני אדם; מבנה חקר ודינמיקה של כימיקלים וביו-מולקולות; חקר חומרים מתקדמים וחדשים. המכון אף עוסק בפיתוח שיטות חדשות של אם.אר.איי. ועיבוד מידע וכן בשיפור טכנולוגיות לחקר תופעות שונות בעולם.

המרכז לפיסיקה ביולוגית ע"ש קלור

פרופ׳ אריאל אמיר
המרכז לפיסיקה ביולוגית ע"ש קלור תומך בפעילויות מחקר העושות שימוש בשיטות הפיסיקה והפיסיקה הכימית לחקר מערכות ביולוגיות. בעידודו של המרכז עובדים יחד ביולוגים, כימאים, מדעני מחשב, ופיסיקאים על מנת לחקור מגוון נושאים יסודיים בביולוגיה, ולפתח גישות חדשות לחקירתם.

המרכז ע"ש אהרון קציר

פרופ׳ קרינה יניב
נוסד בשנת 1972, בעקבות מותו הטראגי של אהרון קציר-קצ'לסקי בידי טרוריסטים, כגלעד לזכרו. המרכז מקדם פעילויות בביולוגיה פיסיקלית ומדע מאקרו-מולקולרי, וכן בתחומי מחקר אשר עניינו את אהרון קציר-קצ'לסקי, בדגש על ההשפעה של הקדמה המדעית והטכנולוגית על החברה האנושית.

המכון לגנטיקה רפואית ע"ש משפחת קקסט

פרופ׳ ארי אלסון
המכון לגנטיקה רפואית ע"ש משפחת קקסט תומך במחקר העוסק במנגנונים הגנטיים של החיים והדרכים ליישם תובנות ממחקרים אלו בעולם הרפואה.

המרכז לחקר גנום האדם ע"ש קראון

פרופ׳ אלי ארמה
המרכז לחקר גנום האדם ע"ש קראון מספק בסיס ידע חישובי וניסויי אודות מידע גנטי לקהילת המחקר האקדמי, הרפואי והביוטכנולוגי בתחומים כגון דיאגנוסטיקה, חקלאות, מחלות גנטיות, פיתוח תרופות וריפוי גנטי. המרכז מהווה רכיב חיוני בתשתית האסטרטגית שהרחיבה את היכולת הישראלית לנצל את המידע הרב הזורם מפרויקט הגנום האנושי. באמצעות שיתופי הפעולה הרבים אותם יזם, המרכז מהווה שותף מרכזי במחקר פורץ דרך בנבכי הגנום האנושי.

המכון לגנומיקה ע"ש קראון

פרופ׳ זיו רייך
המכון לגנומיקה ע"ש קראון מספק שירותי ריצוף גנטי וניתוח מידע מתקדמים המסייעים למדענים במכון ויצמן וחוקרים – מהאקדמיה, עולם הרפואה והתעשיה – לבצע מחקר ביו-רפואי בשיתוף עם המרכז הישראלי הלאומי לרפואה מותאמת אישית ע"ש ננסי וסטיבן גרנד.

המרכז לפוטוניקה ע"ש קראון

פרופ׳ ניר דודזון
המרכז לפוטוניקה ע"ש קראון מקדם את חקר האור, על השלכותיו היישומיות. מכון ויצמן הינו מוסד מחקר מוביל בעולם בתחום הפוטוניקה. פוטוניקה היוותה בעבר כר פורה לגילוי קרינת גמה, קרני אולטרה-סגול, אור אינפרה-אדום, גלי מיקרו וגלי רדיו, עם שימושים יישומיים בתחומים שונים ומגוונים, מרפואה ועד תעשיות ביטחוניות – כולל מחשוב, אבחון רפואי, דימות, תקשורת נתונים בשבבים והגנה באמצעות קרני לייזר.

מכון הנרי חנוך קרנטר לדימות ביו-רפואי וגנומיקה

פרופ׳ מיכל נאמן
מכון הנרי חנוך קרנטר לדימות ביו-רפואי וגנומיקה תומך במחקר המשלב טכניקות מתקדמות בגנומיקה ובדימות ביו-רפואי לטובת קבלת אפיונים ברורים ומפורטים יותר תהליכים סרטניים ואחרים בגוף.

המרכז לחקר בריאות הנפש והרגשות ע"ש אירנה וג'רד דרשר

פרופ׳ רוני פז
המרכז לחקר בריאות הנפש והרגשות ע"ש אירנה וג'רד דרשר משלב מגוון שיטות מחקר וגישות אשר שופכות אור על המנגנונים והתכונות של בקרת רגשות על מנת לספק תובנות שיתרמו לחיזוק חוסן נפשי, למניעת מחלות נפש ולפיתוח טיפולים ותרופות. מרכז זה פועל בתוך מכון עזריאלי לחקר המוח ומערכת העצבים.

המרכז לנוירוביולוגיה חיובית ע"ש מייק וולריה רוזנבלום

פרופ׳ יניב זיו
המרכז לנוירוביולוגיה חיובית ע"ש מייק וולריה רוזנבלום מקדם מחקרים במגוון נושאים בתחום, כגון עמידה בסטרס והבדלים בינאישיים בהתמודדות עם טראומה, פגיעה ושינויים תלויי-גיל. מרכז זה פועל בתוך מכון עזריאלי לחקר המוח ומערכת העצבים.

המרכז למערכות מידע על-שם ד"ר קארל וליילה ריבשטיין

פרופ׳ יגאל בורשטיין
המרכז למערכות מידע על-שם ד"ר קארל וליילה ריבשטיין תומך ומקדם את רשתות המחשוב והתקשורת המשולבות ברחבי הקמפוס, מתוך הבנת חיוניותה של תשתית תקשובית מתוחכמת בכל ההיבטים של מדע ומנהלה מודרניים.

המרכז לחקר ביולוגיה של השתלות ע"ש גבריאלה ריץ'

פרופ׳ יאיר רייזנר
המרכז לחקר ביולוגיה של השתלות ע"ש גבריאלה ריץ' נוצר על-מנת לתמוך באופן מיוחד במחקריהם של פרופ' צבי לפידות, פרופ' דב ציפורי ופרופ' יאיר רייזנר, המוקדשים להשתלות תאי גזע היוצרים תאי דם.

מרכז דוד לופאטי לרפואה השוואתית

ד"ר נועה סטטנר
מרכז דוד לופאטי לרפואה השוואתית שואף לשלב את המומחיות הרב-תחומית והחדשנות המחקרית של מכון ויצמן למדע עם פלטפורמות מתקדמות למחקר מודלים של בעלי חיים, כדי לקדם פריצות דרך בתחום המדע הביו-רפואי ההשוואתי.

המרכז לחקר מחלות תורשתיות ע"ש משפחת דוד ופלה שאפל

פרופ׳ איילת ארז
המרכז לחקר מחלות תורשתיות ע"ש משפחת דוד ופלה שאפל תומך בחקר תסמונת דאון והפרעות גנטיות אחרות. המרכז מקדם שימוש בטכנולוגיות טרנסגניות בכדי להבהיר את המנגנונים המולקולריים באמצעותם שינויים גנטיים משפיעים על מאפייני התא.

המכון למחקרים טרום-קליניים ע"ש משפחת דוד ופלה שאפל

פרופ׳ זיו רייך
המכון למחקרים טרום-קליניים ע"ש משפחת דוד ופלה שאפל תומך במחקרים קדם קליניים בהם מעורב המרכז הלאומי הישראלי לרפואה מותאמת אישית ע"ש ננסי וסטיבן גרנד. המכון ע"ש משפחת שאפל מקדם את יעדיו על-ידי מתן תמיכה חיונית בציוד, כוח אדם ומשאבים, וכן באמצעות ניהול מחקרים קדם-קליניים במרכז הישראלי הלאומי.

המרכז לחקר מנגנוני חישה ותנועה ע"ש אגודת ידידי מכון ויצמן בשוויץ

פרופ׳ אילן למפל
המרכז לחקר מנגנוני חישה ותנועה עוסק בתהליכים שמתרגמים קלט חושי לפעולה, על ידי חקר סוגי הקלט שמתקבלים באמצעות הראייה, השמיעה, הריח, הטעם והמגע לצד אינטגרציה סנסומוטורית וניווט. מרכז זה פועל בתוך מכון עזריאלי לחקר המוח ומערכת העצבים.

המרכז לביולוגיה מטבולית ע"ש משפחת ורה וג'ון שוורץ

פרופ׳ תמר גיגר
המרכז לביולוגיה מטבולית ע"ש משפחת ורה וג'ון שוורץ תומך בפעילותה של היחידה לאפיון מטבולי (MPU), אשר עוסקת בזיהוי של מטבוליטים ובשליטה בהם. מטרת המרכז היא לקדם אבחון, טיפול ויצירה של אסטרטגיות חדשות למניעת מחלות.

מכון שוורץ רייסמן לפיסיקה תאורטית

פרופ׳ עדי שטרן
מכון שוורץ/רייסמן לפיסיקה תאורטית מספק לחוקרים בתחום מסגרת עבודה אינטלקטואלית בלתי-פורמלית באמצעות אירוח של סדנאות מדעיות בנושא פיסיקה תאורטית.

המרכז לחקר מים ואקלים ע"ש ד"ר שול

פרופ׳ עודד אהרונסון
המרכז לחקר מים ואקלים ע"ש ד"ר שול מממן פרויקטים בתחום המים והאקלים לטובת קידום הבנה טובה יותר של הסביבה במבט גלובלי.

המכון לכימיה תרופתית ע"ש ד"ר ברי שרמן

פרופ׳ שראל פליישמן
המכון לכימיה תרופתית ע"ש ד"ר ברי שרמן מממן מחקרים חדשניים בתרכובות שעשויות לשמש בפיתוח טיפולים רפואיים למגוון מחלות והפרעות, כולל מחלות אוטואימוניות, סרטן, מחלות ניווניות, ומחלות מדבקות.

מרכז דוד לופאטי למחקר תיאורטי וחישובי במדעי המוח

ד"ר אלעד שניידמן
מרכז דוד לופאטי למחקר תיאורטי וחישובי במדעי המוח תומך במחקר המתמקד בפענוח עקרונות התקשורת של תאי עצב ופיצוח הקוד העצבי שבבסיסם. מדעני המרכז מפתחים כלים ושיטות החוקרות כיצד קוגניציה והתנהגות נובעות מפעילות המוח וכיצד ניתן לסייע למוח להתאושש מניוון עצבי או ממצבים נוירופסיכיאטרים; לצד פיתוח דרכים בהן ניתן להגביר את יעילותן ואמינותן של מערכות בינה מלאכותית.