יזם נדל"ן ונדבן אמריקאי, חתן תואר דוקטור לשם כבוד

סטיבן   גרנד גדל בדטרויט, מישיגן, ארה"ב. הוא למד באוניברסיטת מישיגן, שם קיבל תואר ראשון ושני בהנדסה. לאחר לימודיו בילה שנה בישראל. הוא שב למישיגן שם החל את הקריירה העסקית שלו כנשיא והבעלים של ,Deco-Grand  חברה גדולה לייצור רכיבים מדויקים ומכלולים למנועי דיזל ותעשיות הרכב, אותה ניהל במשך עשרים שנה, בעקבות אביו, סם גרנד ז"ל, תומך נלהב של ישראל.

ב,1990-  פתח גרנד בקריירה מצליחה בתחום הנדל"ן, כשהוא משמש נשיא ושותף של אחד מגופי היזמות והפיתוח הגדולים של דרום-מזרח מישיגן בתחום נכסים למגורים ולמסחר -  Grand Sakwa Properties. סטיבן ואשתו ננסי חיים בקליפורניה ונוטלים חלק פעיל ומעורב במיזמים פילנתרופיים רבים בתחומי הקהילה היהודית העולמית, המדע והרפואה ברחבי ארצות הברית ובישראל. אלה כוללים את הקרן למחקר מיאלומה ואת הטכניוןמכון טכנולוגי לישראל. בני הזוג הקימו בסן פרנסיסקו מוסד ייחודי, Family House, אשר נותן אפשרויות לינה למשפחות מעוטות-יכולת של ילדים חולי סרטן הנמצאים בטיפול ובכך מאפשרים למשפחות להישאר לצד ילדיהן בזמן הטיפולים. באודסה שבאוקראינה הקימו מרכז לתרבות יהודית. הם תומכים במחקרים בתחום הסרטן ובתחום של מקורות אנרגיה מתחדשים וחלופיים, באמנות ובתרבות, בהכשרה מקצועית לחסרי בית, בתכניות שקשורות לעם היהודי ברחבי העולם ובמדע.

גרנד מאמין כי הדרך להבנת הגנום האנושי ולמציאת מרפא למחלות רבות תלויה בשלושה מרכיבים: מדענים מבריקים, תשתיות ומשאבים כספיים. הוא עצמו התגבר על מיאלומה נפוצה בעזרת מה שהוא מכנה  "תרופה פורצת-דרך המבוססת על מחקר ישראלי". חוויה זו הובילה את בני הזוג להחלטה על תמיכה פילנתרופית משמעותית ביותר במחקר ביו-רפואי חדשני. הם עשו זאת באמצעות הקמת המרכז הישראלי הלאומי לרפואה מותאמת אישית על-שם ננסי וסטיבן גרנד במכון ויצמן למדע, אשר מעניק תקווה לעתיד טוב יותר לרבים ברחבי העולם. באמצעות תשתיות המחקר המתקדמות שלו, המרכז מספק לחוקרים מן האקדמיה, הממסד הרפואי והתעשיה הביו-רפואית גישה והדרכה בחזית תחומי הגנומיקה, הפרוטאומיקה, גילוי תרופות וביואינפורמטיקה. בכך שואף המרכז להאיץ תגליות מדעיות חדשות באמצעות חציית גבולות בין תחומיים ולקדם את הטיפול הרפואי העתידי.

בני הזוג הקימו במכון ויצמן גם את המרכז לאבטחה וחישה על-שם  ננסי וסטיבן גרנד, המפתח סוגים חדשים של חיישנים ודרכים לשפר את רגישותן ודיוקן של שיטות חישה, כולל חיישנים ביולוגיים, חיישנים ביו-רפואיים וטכנולוגיות ניסיוניות למזעור חיישנים, שיפור הדיוק שלהם ויכולותיהם לאתר כמויות קטנות מאוד של חומרים בבדיקה לא-פולשנית.

 

סטיבן גרנד