50 ברים בתל-אביב מארחים את סדרת ההרצאות הפופולרית "מדע על הבר"

הרוו את צימאונכם לידע מדעי – החל מתאי גזע ועד תאים סולריים – בסדרת ההרצאות "מדע על הבר" בתל-אביב. ביום שלישי, 24 במאי בשעה 20:30, יארחו 50  ברים ברחבי העיר הרצאות פופולריות של מדענים ותלמידי מחקר מצטיינים ממכון ויצמן למדע. שיחות אלו, לצד הבר יתנו לציבור המבלים הזדמנות ללמוד, לשאול ולהכיר  תגליות מדעיות מרתקות המניעות קדימה את המחקר במכון ויצמן – ובה בעת ליהנות מכוס בירה או יין טוב.

ההרצאות, מתקיימות בשיתוף מגזין Time Out Tel Aviv, והן מכסות כמעט כל תחום אפשרי אותו חוקרים במכון ויצמן למדע. זוהי הסדרה השביעית במספר שהמכון מקיים מאז 2010. מוסדות וארגונים רבים בישראל ובחו"ל הצטרפו למכון וקיימו מאז אירועי הרצאות בברים ובתי קפה.

לחצו כאן לרשימה מלאה של מקומות, מרצים ונושאים.

להלן חלק ממבחר ההרצאות אותם תוכלו לשמוע

איפה: Jimmy Who, רוטשילד 24

מי: פרופ' יצחק פלפל (המחלקה לגנטיקה מולקולרית)

מה: "עתיד האבולוציה" – כיצד יכול המחשב להיות שחקן מרכזי בהנדסה אבולוציונית של יצורים שונים, ואולי אף של האדם. האם זה רצוי?

 

איפה: Suramare, רח' סעדיה גאון 24

מי: פרופ' דניאל זייפמן (המחלקה לפיסיקת חלקיקים ואסטרופיסיקה ונשיא מכון ויצמן)

מה: "מדען נולד" – איך מתקבלים מדענים למכון ויצמן למדע? מה צריך לקרות כדי שילד סקרן יתפתח ויהפוך למדען? האם הכל בגנים? או שלמדינה, לחברה ולמשפחה יש כאן תפקיד משמעותי?

 

איפה: Malish, רח' מזא"ה 49

מי: ד"ר נטע רגב-רוצקי (המחלקה למדעים ביומולקולריים)

מה: "מדברים עם מלריה" – המלריה גורמת למותם של כמיליון ילדים מדי שנה, ובמיוחד ילדים עד גיל חמש. האם טפילי המלריה, החיים בתוך תאי דם אדומים, מתקשרים ביניהם?  כיצד הבנה זו עשויה לסייע במלחמה במחלה?

 

איפה: Toma, אבן גבירול 23

מי: ד"ר אילת ארז (המחלקה לבקרה ביולוגית)

מה: "כיצד חקר מחלה נדירה מקדם טיפול במחלה שכיחה?" – מה מייחד אותנו מבחינה גנטית? במה אנו דומים? ואיך אפשר ללמוד מהשונה והחריג על הנפוץ והשכיח? כיצד מדענים ורופאים משלבים מאמצים ומקצרים את המעבר של רעיונות ותגליות ממעבדת המחקר אל עולם הרפואה?

 

 

 

בירה