פרופ׳ מיכל שרון
המרכז לפרוטאומיקה מבנית ע"ש דנה ויוסי הולנדר פועל להבנת תהליך ההתארגנות מרחבית של חלבונים. הבנה מסוג זה מסייעת לחקור את תפקודם של חלבונים ואת תהליכי המחלה בגוף הנובעים מחלבונים פגומים, וכן להוביל לפיתוח תרופות חדשות, דרכי אבחון, חלבונים לשימושים תעשייתיים, חיסונים, נוגדנים, ביו-חיישנים, כימיקלים לשימוש חקלאי, ואורגניזמים מהונדסים. המרכז מספק שירותים ברמה הארצית.
פרופ׳ זיו רייך
המכון לחקר המיקרוביום משלב כלים מתחומי האימונולוגיה, הביולוגיה המולקולרית של התא והמתמטיקה לחקר האופן שבו מינים מיקרוביאלים, שמתגוררים באופן טבעי במערכת העיכול, משפיעים על בריאות האדם. בלב המכון נמצא "פרויקט התזונה האישית", והוא מקדם שיתופי פעולה שם חוקרי רפואה. למחקרים שנעשים על ידי חוקרי המכון יש יישומים לחקר רפואה מותאמת אישית, השמנת יתר, סוכרת, התפתחות דלקות, סרטן ומחלות נוירודגנרטיביות.
פרופ׳ יוסף ירדן
המכון לחקר הטיפול בסרטן ע"ש דואק, הפועל כחלק מהמרכז הבינתחומי לחקר סרטן ע"ש מורוס (MICC), חותר לחשיפת המכניזמים המולקולריים של תאים סרטניים והמיקרו-סביבה של הגידול (כגון: רקמות, כלי דם ותאים חיסוניים), שואף להשגת הבנה עמוקה של מוות תאי מתוכנת, המותקן בכל תא, ומחפש אחר גישות ביולוגיות חדשות ויעילות להתגבר על התנגדותם של תאי גידולים לטיפול. מטרת המכון היא לאתר תרופות וסוגי טיפול אחרים, שיוכלו לחסל תאים סרטניים ותאים משלימים, תוך גרימה של נזק מינימלי או אפסי לרקמות בריאות.
פרופ׳ ניר דודזון
המרכז לפוטוניקה ע"ש קראון מקדם את חקר האור, על השלכותיו היישומיות. מכון ויצמן הינו מוסד מחקר מוביל בעולם בתחום הפוטוניקה. פוטוניקה היוותה בעבר כר פורה לגילוי קרינת גמה, קרני אולטרה-סגול, אור אינפרה-אדום, גלי מיקרו וגלי רדיו, עם שימושים יישומיים בתחומים שונים ומגוונים, מרפואה ועד תעשיות ביטחוניות – כולל מחשוב, אבחון רפואי, דימות, תקשורת נתונים בשבבים והגנה באמצעות קרני לייזר.